Ιουλίου 13, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

5ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2023

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο αγώνα-Εγγραφές έως τις 25 Μαΐου 2023

 

Σε ρυθμούς αντίστροφης μέτρησης κινείται το Νεοχώρι Μεσολογγίου για το Acheloos Run 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για την πέμπτη μεγάλη διοργάνωση δίπλα στον Αχελώο ποταμό και υπόσχεται ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο για τους δρομείς και τους λάτρεις των αποστάσεων και της φύσης.

Το Acheloos Run 2023 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Το φετινό πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες και πιο συγκεκριμένα αγώνα δρόμου 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, αγώνα δρόμου 5 χλμ., δυναμικό βάδισμα 6 χλμ. και Ημιμαραθώνιο αγώνα (21,1 χλμ.).

Το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, θα διεξαχθούν τρεις κατηγορίες αγώνων δρόμου, μεταξύ των οποίων ο αγώνας πεζοπορίας 6 χιλιομέτρων, ο αγώνας 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων. Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για να καταλήξει στην παραλία του Λούρου και σε ένα εορταστικό περιβάλλον με τοπικά εδέσματα και μουσικές δίπλα στο κύμα.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται διαδικτυακά την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.acheloosrun.gr