Σεπτεμβρίου 23, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ΣΤΑΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ: Συνταγή Μαγειρικής από την Σπυριδούλα Ράπτη

 

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 800γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

 200γρ. ελαιόλαδό

 200γρ. ζάχαρη συν δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 25γρ. μπέικεν πάουντερ

 10γρ. κανέλα.

 12 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού.

 100γρ. νερό

 14γρ. σόδα

 ξύσμα από ένα λεμόνι

 200γρ. άσπρη σταφίδα

 100γρ. καρύδια χοντροκομμένα

 30γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

 ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

 

 Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το νερό, την σόδα, την κανέλα και το ξύσμα, κατόπιν ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

 Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

 Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα.

Προσθέτουμε μέσα στις σταφίδες μία κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά και τις προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα.

 Αλείφουμε ένα ταψί 28εκ με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

 Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το χτυπάμε 2-3 φορές πάνω στον πάγκο.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά στους 200 οC. Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Σπυριδούλα Ράπτη –Παπαζαχαρία

Σπουδάστρια

Τεχνικής Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής