Δεκεμβρίου 11, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ο  Chris Jaymes στο Μεσολόγγι (φωτο-βίντεο)

 

 

Πρώτος του σταθμός ήταν η πρωτεύουσα, η Αθήνα. Σε μια μικρή στάση του εκεί έμαθε για κάποιες παραδόσεις , περπάτησε στα σοκάκια της πόλης και επισκέφτηκε κομβικά σημεία της πόλης, όπως το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, κ.α. Δεύτερος σταθμός ήταν το Μεσολόγγι.

 

Ο ίδιος αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό https://www.facebook.com/chrisjaymes :

 

 “ We shot an unscripted travel pilot early this year. My version of an Anthony Bourdain type of show— in Greece. This is the first cut and before moving forward, we want your opinions. If you feel like watching here is the link… or message me cause links are a pain in the ass here.”

 

 

 

“Γυρίσαμε έναν πιλότο ταξιδιού χωρίς σενάριο νωρίς φέτος. Η εκδοχή μου για ένα σόου τύπου Anthony Bourdain— στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη τομή και πριν πάμε μπροστά θέλουμε τις απόψεις σας. Αν έχετε όρεξη να παρακολουθήσετε εδώ είναι ο σύνδεσμος... ή στείλτε μου μήνυμα γιατί οι σύνδεσμοι είναι μεγάλος μπελάς εδώ. “

 

 

 

Όπως εξηγεί στο βίντεό του, δεν είχε επισκεφθεί ξανά την πόλη αυτή. Με τον τοπικό ξεναγό κ. Γιώργο Ευστρ. Αποστολάκο ο Chris Jaymes επισκέφτηκε κομβικά σημεία της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και έμαθε για την Έξοδο και την ιστορία του τόπου. Περιηγήθηκε στη Λιμνοθάλασσα, όπου πήγε στο εκκλησάκι της Κλείσοβας και έπειτα ξεναγήθηκε στον Κήπο των Ηρώων.

 

Περπάτησε στους δρόμους της πόλης και ήρθε πιο κοντά στην μοναδικότητα αυτού του τόπου. Γεύτηκε τοπικά εδέσματα και συνομίλησε με ντόπιους.Έπειτα κατευθύνθηκε στο Μουσείο Άλατος, όπου συνομιλώντας με τον κ. Νίκο Κορδόση πληροφορήθηκε την ιστορία του αλατιού.

 

 

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την επιγραφή μπροστά από την Πύλη “ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”

 

Video:  https://vimeo.com/863030034

 

Ο κ. Νίκος Αηδονόπουλος αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό: https://www.facebook.com/nikos.aidonopoylos?locale=el_GR    

 

“Οι προσπάθειες μιας τετραετίας να έρθει εδώ ο Κρις και να πεισθεί να κάνει κάτι για το Μεσολόγγι έβγαλαν αυτό το αποτέλεσμα!! Τhank you Chris Jaymes !!!”

 

 

Επιμέλεια κειμένου: Μαριάννα Ρόμπολα-Φιλόλογος