Υλικά
500γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
3 βανίλιες
120γρ. ζάχαρη
4 – 5 πράσινα μήλα (ξινόμηλα)
Λίγη αχνή ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα.
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το αλεύρι (κοσκινισμένο). Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26εκ. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο ταψί και από πάνω στρώνουμε τα μήλα σε φέτες, τα οποία τα πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρή. Τέλος, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ελάχιστη αχνή και κανέλα
Καλή επιτυχία!
Σπυριδούλα Ράπτη –Παπαζαχαρία
Σπουδάστρια
Τεχνικής Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής