Δεκεμβρίου 11, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ Η ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ

 

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ φρυγανιά τριμμένη 
  • 130γρ αμύγδαλο (λευκό) τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 2κγ baking powder
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2κ.σ. τριμμένη λευκή σοκολάτα
  • 1 παστέλι αμυγδάλου200γρ κρέμα γάλακτος 35%

Σιρόπι: 

  • 400γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400γρ νερό
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτοντας σιγά σιγά την ζάχαρη και την βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, την φρυγανιά, το baking powder, την βανίλια, το ξύσμα, τον χυμό και την λευκή σοκολάτα και χτυπάμε το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βουτυρούμε και αλευρώνουμε ένα ταψί νο.24. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το κουνάμε λίγο έτσι ώστε να «καθίσει» το μίγμα. Ψήνουμε στους 180οC, πάνω κάτω (αντιστάσεις) για 25 λεπτά. Αφού κρυώσει το γλυκό, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 4 λεπτά. Στην συνέχεια, περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το γλυκό και το αφήνουμε ξανά να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από το γλυκό.  Σπάμε στο multi το παστέλι σε μέτρια κομμάτια και το πασπαλίζουμε πάνω από την σαντιγί. 

 

 

Καλή επιτυχία!