Ιουνίου 26, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Image

Φώτης Σκληρός: Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 «Να θυμάσαι να κοιτάς ψηλά τα άστρα και όχι μόνο χαμηλά τα πόδια σου…»

 

«Να θυμάσαι να κοιτάς ψηλά τα άστρα και όχι μόνο χαμηλά τα πόδια σου. Προσπάθησε να ερμηνεύσεις αυτά που βλέπεις και αναρωτήσου τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να έχεις περιέργεια. Όσο δύσκολη και να είναι η ζωή θα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να το κάνεις με επιτυχία. Είναι σπουδαίο να μην τα παρατάς»

Με αυτά τα σπουδαία λόγια του κορυφαίου  Θεωρητικού Φυσικού Stephen Hawking, ο οποίος άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη μας και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε σαφώς καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά  οπωσδήποτε σε αντίξοες συνθήκες.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας σημαντικός σταθμός για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες,  αλλά σίγουρα όχι ο πιο καθοριστικός στη ζωή τους. Δεν είναι ο τελικός προορισμός αλλά ένας ενδιάμεσος σταθμός σε ένα μακρύ και ευχάριστο ταξίδι γνώσης, εμπειριών και επαγγελματικών δεξιοτήτων .

Εξάλλου σε έναν κόσμο, που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, το βασικότερο  ζητούμενο και ένα από τα σπουδαιότερα εφόδια θα είναι η ικανότητα προσαρμογής στις ευμετάβλητες επαγγελματικές και κοινωνικές συνθήκες.

Καλή δύναμη επίσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που συμμετέχουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο και παραμένουν αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών.

 

Φώτης Σκληρός

Μέλος του Μητρώου Στελεχών,  της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων,  του Τομέα Παιδείας,  του Τομέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Ν.Δ.