Αυγούστου 16, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Image

Δήμητρα Βραχά: Μεσολόγγι - Ιωάννινα σημειώσετε 0-1

 

Σε μια γρήγορη περιήγηση στην ροή του Instagram, πέτυχα αυτή την εικόνα που απεικονίζεται πάρα πάνω.

 

Φυσικά πριν από αυτή, υπήρχαν κι άλλες ψηφοφορίες με διαφορετικές επιλογές περιοχών.

 

Μα είναι δυνατόν, το Μεσολόγγι να μην είναι προορισμός ούτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απέναντι στα Ιωάννινα;

 

Κι αν αυτό δεν προκαλεί θλίψη για όσους μένουν μόνιμα στην Ι.Π του Μεσολογγίου και έχουν οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει λάθος στο μυαλό αυτών των ανθρώπων.

 

Ξέρω πολύ θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν για εμπάθεια, ως προς τα πρόσωπα που εντάσσονται στην επιτροπή τουρισμού, αλλά ειλικρινά πιστέψτε με ποτέ δεν δημιουργούσα εμπάθεια ακόμη και για όσους έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να με βλάψουν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι.

 

Αναρωτιέμαι εγώ λοιπόν, όσοι εμπλέκονται στη δημοτική αρχή και στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλήθεια ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανάπτυξη αυτού του έρημου τόπου; Ή απλά δημιουργούμε επιτροπές και τίτλους έτσι για να λέμε ότι κάτι κάνουμε.

 

Δεν ξέρω τι πάει λάθος με τους ανθρώπους αλλά πλέον το μόνο σίγουρο είναι, ότι η Ι.Π Μεσολογγίου σαν τόπος δεν φταίει σε τίποτα είχε... έχει και θα έχει πολλά να δώσει από μόνος του.

 

Εννοείται ότι υπάρχουν αρκετοί ιδιωτικοί φορείς που αγωνίζονται για την ανάδειξη αλλά και την επίτευξη προσέλκυσης τουριστών στο κρυμμένο θησαυρό αυτού του τόπου, αλλά ξέρετε, ένας... δυο... τρεις ... κούκοι δεν φέρνουν την ανάπτυξη...

 

Εμένα προσωπικά, όσο και να μην είμαι, η κλασική τοπικίστρια, αυτού του τόπου, καθώς πολλές φορές αποφάσισα να τον εγκαταλείψω για να επιζητήσω τα βασικά.. με πονάει...

Ξέρετε τι με πονάει περισσότερο, που οι κρυμμένοι θησαυροί δεν έχουν βρει ακόμη τον κυνηγό τους για να αναδειχθούν... που οι λάθος άνθρωποι βρίσκονται στις λάθος θέσεις, θες από τύχη;; από λάθος;; από αμέλεια;; Ποιος ξέρει άραγε!!! Κανείς...

 

Αχ έρμο Μεσολόγγι με την ιστορία σου, τις παραδόσεις σου, την φυσική ομορφιά σου και τις αμέτρητες επιλογές σου.. δεν μπορεί κάποιος θα βρεθεί να σ' αγαπήσει γι αυτό που είσαι και όχι από συμφέρον.

 

Μόνο όταν το συμφέρον βγει εκτός, το Μεσολόγγι θα βρεθεί εκεί που του αξίζει!!!!

 

Ξέρω φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

 

Αλλά ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή να ιδρώσει το αυτί και η συνείδηση κάποιου….

 

 

 

Βραχά Δήμητρα