Ιουλίου 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Επιστολή του κ. Καραπάνου και η απάντησή μας

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καραπάνος, μας έστειλε επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω και στη συνέχεια ακολουθεί η απάντησή μας.

 

«Έχουν γνώση οι φύλακες»

κ. Διαχειριστή

  Το δημοσίευμά σας «Οφείλουμε να δώσουμε μαθήματα δημοκρατίας στον κ. Καραπάνο και στη Δημοτική Αρχή», μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.. Είναι άστοχο το λιγότερο. Αναρωτηθείτε, γιατί τόση σπουδή κάθε φορά που υπάρχει μια άποψη για τη δημοτική αρχή, να βγάζει αρνητικούς τίτλους και να κατευθύνει την κοινή γνώμη...;

Το κείμενο  προσπαθεί ατυχέστατα σε βάρος της πόλης και παίρνοντας τη σκυτάλη από μια ανάρτηση της προέδρου της Π.Φ.Ο. να πλήξει την δημοτική αρχή για τους δικούς της λόγους.                                                                                                                                                          Αισθάνθηκε προφανώς ο συντάκτης ότι βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό και με βαρύγδουπο τίτλο: «ΚΟΛΑΦΟΣ» ...άκριτα, χωρίς τη στοιχειώδη έρευνα. «Κόλαφος» κ. Διαχειριστή η προσπάθειά μας εδώ και μήνες να φτιάξουμε έναν ευπρεπή χώρο για να στεγάσουμε τα αδέσποτα! Η δημοσιογραφία για μερικά «κλικ» παραπάνω;

Το νεοεμφανισθέν στα τοπικά δρώμενα site που διαχειρίζεσθε, επέλεξε σε αυτό το μέγιστο πρόβλημα της πόλης να σταθεί απέναντι. Να συνταχθεί με αυτούς που δε θέλουν να βοηθήσουν να δοθεί λύση από τις επιθέσεις και τα δαγκώματα, τον φόβο να κυκλοφορούμε εμείς, τα παιδιά μας και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας... Και τα αδέσποτα να ΧΑΣΟΥΝ τη δυνατότητα να αυξήσουν το προσδόκιμο της ζωής τους, σε σχέση με τον δρόμο, πηγαίνοντας σε ένα χώρο φιλοξενίας, προσφέροντας μάλιστα την ευθύνη της λειτουργίας του στη φιλοζωική, με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου, που θα τους προσφέρει ασφάλεια, στέγη, φαγητό, προστασία από επιθέσεις...ευζωία!!! Πάγια αιτήματα των απανταχού φιλόζωων.. Όπως και η δημιουργία δημοτικού κυνοκομείουγια το οποίο έχουμε καταθέσει πρόταση ύψους 450.000 ευρώ στο «Φιλόδημος».

 Ολισθαίνετε- δυστυχώς-  σε αυτή τη σύντομη πορεία σας ως ενημερωτική ιστοσελίδα. Κινείσθε με μικροπολιτικά κριτήρια μόνο και μόνο για να βγάλετε «απωθημένα» στη δημοτική αρχή για τους δικούς σας γνωστούς- στη μικρή μας κοινωνία- λόγους. Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να δεχτείτε ότι συγγενικό σας πρόσωπο, μόλις ένα χρόνο πριν, πήρε ρητή εντολή να φέρει την ανατροπή στον πολύπαθο Δήμο Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ.

Τι να πει κανείς… Αντί να λάβετε υπόψη και τις δυο πλευρές του νομίσματος, ζητώντας στοιχειωδώς την άποψη μου ως αρμόδιο για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, με ελαφρά τη καρδία και παραβιάζοντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία αποφανθήκατε:«ΚΌΛΑΦΟΣ»... Ο «βαρύγδουπος» τίτλος του πρώτου δημοσιεύματός σας, προς ενημέρωση του συντάκτη μεταφορικά σημαίνει λόγος που εξευτελίζει.  Προσωπικά σας δηλώνω πως δεν αισθάνθηκα ποτέ εξευτελισμένος, από κανένα και για κανένα λόγο. Δεν θα με υποχρεώσετε εσείς να το κάνω. Δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα. Μας «πυροβολήσατε» θεωρώντας ότι θα μας προκαλέσετε ανήκεστο βλάβη. Σας συγχαίρουμε για τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία!

Μιας και μιλάτε για μαθήματα δημοκρατίας, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα φαντάζομαι να κρίνουμε πρώτα ως πολίτες γραφόμενα που μας αφορούν άμεσα. Δημοκρατικά πάντα! Για τη σοβαρότητα, την προσήλωση στην υπεύθυνη και ερευνητική δημοσιογραφία. Και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας και φυσικά κρινόμαστε ΟΛΟΙ!! Ευτυχώς «έχουν γνώση οι φύλακες» και αναφέρομαι στους συνδημότες μας που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ... Αναρωτιέμαι, δε βρήκατε να δημοσιεύσετε κάτι καλό γι΄ αυτόν τον ευλογημένο τόπο; Να θυμίσω ότι ο κοινωνικός ρόλος του δημοσιογράφου επιτάσσει τη θωράκιση τη ελευθεροτυπίας επ αγαθό της δημοκρατίας και της κοινωνίας και όχι την ιδιοτελή χρήση της, ως μέσο προπαγάνδας.                                                                                                                             Το site και ο συντάκτης του κειμένου, αναφέρθηκε και στην επαγγελματική μου ιδιότητα. Έχει πρόβλημα που ένας αστυνομικός είναι αντιδήμαρχος και όχι δικηγόρος, γιατρός ή μηχανικός; Ή έχει πρόβλημα με την αστυνομία γενικότερα; Ο κάθε ένας με τα «όπλα» του . Το κείμενο με τη συκοφαντία και το ψέμα. Εμείς με την αλήθεια και το δίκιο. Είναι κρίμα να ξεκινάτε τόσο αρνητικά τον διαδικτυακό βίο σας ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης. Εάν θέλετε να προσφέρετε στον τόπο σας, σας απλώνουμε το χέρι…Δική σας η απόφαση…

 Ο Αντιδήμαρχος

Νίκος Κ. Καραπάνος

 

Απαντάμε, λοιπόν, στον κ. Καραπάνο:

«Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες»

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Η συγγνώμη είναι μία λέξη μικρή, με μεγάλο περιεχόμενο. Θα έπρεπε να σας βγει αβίαστα. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε, ότι η ανάρμοστη ανάρτησή σας, οφείλεται, έστω σε στιγμιαία παρόρμηση, αλλά… ούτε λόγος για την ουσία στην επιστολή σας.

Η παρέμβασή μας, όπως πολύ καλά καταλάβατε και (εσκεμμένα;) παραλείπετε να αναφέρετε, δεν αφορά τις ενέργειές σας για τα αδέσποτα ζώα, οι οποίες θα κριθούν από τους αρμόδιους, αλλά την επαίσχυντη δημοσίευσή σας. Μάλλον μείνατε με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια κλειστά, γιατί αν είχατε ανοιχτά τα μάτια σας, θα διαβάζατε ότι «γιατροί - δικηγόροι - μηχανικοί» είμαστε πάγια, υπέρ της άμεσης, σωστής και νόμιμης αντιμετώπισης, για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, όπως έχουμε διαμηνύσει πολλές φορές και στο παρελθόν, τόσο στα έντυπα μέσα, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά εσείς, επιλέγετε να λαϊκίζετε, και να χρησιμοποιείται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, για να σκεπάσετε την απαράδεκτη πράξη σας.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΤΕ κ. Καραπάνο!!

Δυστυχώς στην απάντηση που μας αποστείλατε και την οποία δημοσιεύουμε, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα, ουδέν απολύτως αναφέρετε για τη δημόσια αντίδρασή σας, με την ανάρτηση από μέρους σας της προσβλητικής και κατάπτυστης φωτογραφίας και του χαρακτηρισμού σας. Μιας ανάρτησης εξευτελιστικής για κάθε άνθρωπο… είτε αυτός είναι αστυνομικός, είτε δικηγόρος, είτε γιατρός, είτε μηχανικός, πόσο μάλλον αντιδήμαρχος. Εσείς όμως, όπως ευθαρσώς δηλώνετε, δεν αισθανθήκατε ποτέ εξευτελισμένος. Ο κάθε ένας με τα «όπλα» του, όπως ο ίδιος αναφέρετε, καταδεικνύει το ποιόν του. Μάλιστα, βάλατε τίτλο στην επιστολή σας «Έχουν γνώση οι φύλακες» και εμείς σας απαντάμε «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες».

Πραγματικά αισθάνεστε υπερήφανος ή προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο με προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα όχι μόνο προς τον εκδότη αλλά και προς άλλα συγγενικά πρόσωπα; Θεωρείτε ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι συνάδελφοί σας, είναι υπερήφανοι για τη χυδαία ανάρτησή σας; Οι ανώτεροί σας, που πιθανόν να κληθείτε να λογοδοτήσετε, πιστεύετε ειλικρινά ότι είναι ποτέ δυνατόν να εγκρίνουν ή να συνηγορήσουν με αυτή την επαίσχυντη πράξη σας; Ή νιώθουν ότι τους ντροπιάσατε με αυτή την ανάρμοστη και προκλητική συμπεριφορά;

Οι αστυνομικοί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπηρετούν με τιμή και αξιοπρέπεια την πατρίδα μας. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλον αστυνομικό, να προβαίνει σε τέτοια χυδαία ανάρτηση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Έχουν τιμή και ήθος και αξίζουν τον σεβασμό μας.

Αναρωτιέστε επίσης, «γιατί τόση σπουδή κάθε φορά που υπάρχει μια άποψη για τη δημοτική αρχή, να βγάζει αρνητικούς τίτλους»; Αλήθεια, είναι άποψη και θέση της δημοτικής αρχής, η ακατανόμαστη φωτογραφία με τον υπότιτλο, που δείξατε κομπάζοντας; Θεωρείτε ότι σας τιμά σαν άνθρωπο, αλλά και θεσμικά ως αστυνομικό όργανο και αντιδήμαρχο στον Δήμο της Ιερής Πόλης μας;

Αυτή τη στάση πρεσβεύετε όλοι μαζί; Σας συγχαίρουμε για τη θεσμική σας ανατροπή!

Μην κρύβεστε λέγοντας ψέματα, προσπαθώντας μάταια να μας βάλετε απέναντι στην κοινωνία, ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε δήθεν για τα αδέσποτα και τους συμπολίτες μας, παιδιά και ηλικιωμένους και εσείς ενδιαφέρεστε και τα κάνετε όλα ωραία.

Από πού προέκυψε αυτό;

Είμαστε από αυτούς, που μαζί με άλλους, επί σειρά ετών, γράψαμε για το ζήτημα αυτό και είτε σας αρέσει είτε όχι, προτείναμε και λύσεις. Δεν είμαστε κομήτες στο Μεσολόγγι κύριε αντιδήμαρχε. Έχουμε δώσει αγώνες γι΄αυτόν τον τόπο, είμαστε πάντα παρόντες στα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη, χωρίς να κρυβόμαστε, φοβούμενοι πολιτικό κόστος, όπως κάποιοι άλλοι, που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις πρωτοβουλίες των φορέων μας, στο Εργατικό Κέντρο, στην πλατεία, στο Νοσοκομείο, στο Τρικούπειο, στην Πύλη, στους δρόμους, στα υπουργεία, να πάρουν το λόγο και να μιλήσουν δημόσια προτείνοντας λύσεις. Όλα τα γνωρίζει η μικρή μας κοινωνία..

Να σας ενημερώσουμε παρεμπιπτόντως, γιατί προφανώς δεν το γνωρίζετε (;), ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ, δεν είναι νεοεμφανισθέν στα τοπικά δρώμενα μέσο, έχει ιστορία άνω των 30 ετών, αφού κυκλοφορούσε πρώτα σε έντυπη έκδοση, με βραβεία και επαίνους, όπως μπορείτε να πληροφορηθείτε και τώρα συνεχίζει την ιστορία της σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα κριτήρια συμπεριφοράς, όπως και οι ικανότητες του καθενός, είναι γνωστά στη μικρή μας κοινωνία. Όπως ο ίδιος αναφέρετε «είχαν γνώση οι φύλακες» και δυστυχώς για εσάς, φροντίσατε στο σύντομο χρονικό διάστημα που διοικείτε, να γίνουν γνωστά σε όλους.

Κάποιοι συνάδελφοί σας, αντιλήφθηκαν εγκαίρως την ανεπάρκεια και τις αυτοκρατορικές τάσεις, όπως σας κατηγόρησαν, και αποχώρησαν εγκαίρως. Πού ξέρετε, ίσως στο προσεχές μέλλον το πράξετε και εσείς..

Θα πρέπει να δεχτείτε, ότι στις θέσεις που βρίσκεστε, δεν κρίνεστε ως φίλοι, γνωστοί ή συγγενείς, αλλά ως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι ή όποια άλλη θέση κατέχετε στη διοίκηση του Δήμου. Το έργο σας δεν εξαντλείται στις φιέστες, αλλά κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς για εσάς, δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε αυτιά. Είμαστε εδώ, όχι μόνο για να προβάλλουμε τις δράσεις σας, αλλά για να καταδεικνύουμε και τα κακώς κείμενα, ευελπιστώντας στη διόρθωσή τους, για το καλό του τόπου.

Ολισθαίνετε - δυστυχώς- σε αυτή τη σύντομη πορεία σας ως δημοτική αρχή. Οι δυνάμεις που σας στήριξαν στις επαναληπτικές εκλογές για να λάβετε, όπως λέτε, τη ρητή εντολή να φέρετε την ανατροπή (δεδομένου ότι την πρώτη Κυριακή η παράταξή σας ήρθε δεύτερη), σας έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη, με τον τρόπο που διοικείτε έως τώρα, και δεν έχετε πλέον καν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφήστε επομένως, τις λαϊκίστικες αναφορές και φροντίστε να ασχοληθείτε, με ευπρέπεια και πολιτισμό, με αυτό για το οποίο βρίσκεστε στη συγκεκριμένη θέση: την παραγωγή έργου.

Είναι κρίμα να ξεκινάτε με τόσο χυδαίο τρόπο, την ενασχόλησή σας με τα κοινά. Εάν θέλετε να προσφέρετε στον τόπο μας, φροντίστε να τιμήσετε, με τα έργα και την ευπρέπειά σας, τη θέση που κατέχετε…

Δική σας η απόφαση…