Αυγούστου 10, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mαύρο πέπλο μυστηρίου πλανάται στο Δήμο της Ιερής Πόλης

Επιτέλους, έφθασε η εποχή όπου ο διευρυμένος Δήμος της περιοχής του Μεσολογγίου έχει αρχίσει να σκεπάζεται από αυτό το γνωστό και μυστηριώδες πέπλο ομίχλης και ευωδίας που προκαλεί από  πονοκέφαλο έως και έντονα αναπνευστικά προβλήματα σε αρκετούς κατοίκους ηλικιωμένους αλλά και νεότερους.

Φυσικά και όλοι μας μπορούμε να κατανοήσουμε το πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία η εισπνοή του καπνού, για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση που κατά καιρούς δεχόμαστε καμπανάκια επειδή δεν τηρούμε όσα χρειάζεται τους κανόνες του περιβάλλοντος.

Ίσως αυτή την φορά οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, θα πρέπει να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον που αρμόζει σε αυτήν την σοβαρή κατάσταση.

Να γίνουν οι απαραίτητοι και σχολαστικοί έλεγχοι τόσο στα φίλτρα που χρησιμοποιούνται όσο και στη σωστή τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται και όλοι μαζί θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουν αλλά και να επιβληθούν ώστε τα εργοστάσια να μεταφερθούν σε βιομηχανικές ζώνες και να μην είναι σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές!

 

Δήμητρα Βραχά