Απριλίου 21, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Τα ηρωικά τείχη του Μεσολογγίου στο σκοτάδι! Κατώτεροι των περιστάσεων

Όλοι οι Μεσολογγίτες, συζητούσαν το προηγούμενο διάστημα, εκδήλωναν ιδέες, προσμονούσαν για τις εκδηλώσεις, που θα λάμβαναν χώρα ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου 2021, για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Μάταια όμως..

Εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με τα χρώματα της Γαλανόλευκης. Το Μεσολόγγι της Ιστορίας, της αυτοθυσίας και της Εξόδου προς την Ελευθερία, έχει την πρωτοκαθεδρία στην Πινακοθήκη των Αθηνών και μπροστά του, στάθηκαν και προσκύνησαν με θαυμασμό, όλοι όσοι την επισκέφθηκαν, στο άνοιγμά της, αλλά και όσοι την παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Στο Μεσολόγγι όμως, την Ιερά Κολυμβήθρα του Γένους, που πρωταγωνίστησε στην ελληνική επανάσταση και με τη θυσία του, στην Έξοδο προς την Ελευθερία, έστρεψε το νου και την καρδιά, όλου του Πολιτισμένου Κόσμου, προς την ερχόμενη Νέα Ελλάδα, η δημοτική αρχή αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά, κατώτερη των περιστάσεων.                                                                                                                                          Η δημοτική αρχή, που έχει αφήσει τους καμένους προβολείς να «δείχνουν» το σκοτάδι στα ηρωικά τείχη του Κήπου των Ηρώων!!!...

Ευτυχώς, που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, οι εθελοντές συμπολίτες μας του Αιτωλικού, καθώς και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» με την διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Κλείσοβας, έδωσαν το στίγμα τους.

Ο φωτισμός της Πύλης την επομένη της επετείου και μετά τη γενική κατακραυγή, ας είναι ασχολίαστος.

Αλήθεια, δεν είχε τίποτα να επιδείξει το Μεσολόγγι;;

 

Μας στενοχωρεί όμως το γεγονός, ότι υποβαθμίζεται η Ιστορική Πόλη μας και οι πραγματικές πανανθρώπινες αξίες που εκπέμπει διαχρονικά, σε όλο τον κόσμο.