Απριλίου 22, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Δήμητρα Βραχά: Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων, με «ανθρώπινες απανθρωπιές»

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων και ορισμένοι άνθρωποι φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν πόσο απάνθρωποι μπορούν να γίνουν.

Εχθές το βράδυ γύρω στις 11:30 κάποιος φιλόζωος, πιθανότατα «κυνηγός» (σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι υπεύθυνες της φιλοζωικής) αποφάσισε να κάνει ένα αξέχαστο δώρο στο σκυλάκι του, πετώντας το, στο κάδο σκουπιδιών.

Τα κλάματα του ξεσήκωσαν όλα τα σκυλιά της γειτονιάς, με σκοπό να ξεκινήσει μια απίστευτή χορωδία γαυγίσματος.

Την επομένη ημέρα το πρωί το σκυλάκι άρχισε πάλι να κλαίει ξεσηκώνοντας τα σκυλιά της γειτονιάς, όπως και το δικό μας, το οποίο ήταν στραμμένο προς τον κάδο σκουπιδιών με το κεφάλι έξω από τα κάγκελα, γαυγίζοντας επίμονα, κατά αυτόν τον τρόπο ενεργοποίησε την  περιέργεια των παιδιών μου, που πήγαν προς τον κάδο για να δουν αν όντως υπάρχει σκυλάκι, μέσα και ιδού η απάντηση.

 

 

Ήρθαν τρέχοντας, να μου ζητήσουν να το βγάλουμε, κάτι που θεώρησα λάθος, καθώς δεν ήξερα σε τι κατάσταση βρισκόταν το ταλαίπωρο ζώο και κατά πόσο ήταν φιλικό. Αμέσως επικοινώνησα με την πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα» και έφθασαν στο σημείο μαζί με μια ακόμη κυρία.

Το σκυλάκι ελευθερώθηκε, έγινε η περισυλλογή του, από τις δύο αυτές κυρίες και με άμεση παρέμβαση του κ. Μιχαλόπουλου Ιωάννη, κτηνιάτρου της περιοχής,  δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανέφεραν οι κυρίες, αύριο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του μικρού και ταλαιπωρημένου ζώου.

Αγαπημένοι μου, άνθρωποι, πολύ θα ήθελα αυτή την στιγμή να σας πω, εσάς που περνάτε κάτι φάσεις ευαισθητοποίησης προς την φιλοζωία ότι ανάλογες συμπεριφορές, αποδεικνύουν πόσο ανθρώπινα όντα είναι όλα τα ζώα αντίθετα από εσάς.

Σκεφτείτε ότι, η ανθρωπότητα εξελίσσεται και ότι στο μέλλον, καθόλου δεν αποκλείεται να δούμε, να γίνεται μόδα το κυνήγι ή ο περίπατος, αντί για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, με ανθρώπους και σίγουρα, δεν θα θέλατε να βρεθείτε σε κανένα χαντάκι, ούτε σε κάδο σκουπιδιών, είμαι βέβαιη.

Σαφώς και μπορείτε να κάνετε τα χόμπι σας, αλλά και την μόστρα σας με σκύλους, γάτες αλλά και με οτιδήποτε άλλο σας έρχεται στο μυαλό, το βασικό όμως είναι να φέρεστε στην συντροφιά σας, έτσι όπως θα θέλατε να σας φερθεί εσάς, ένας ανθρώπινος σύντροφος.   

 

Δήμητρα Βραχά