Ιανουαρίου 19, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Image

Δήμητρα Βραχά: Η Ι.Π Μεσολογγίου, καζάνι που βράζει λόγω παραβατικότητας Ρομά εις βάρος ανηλίκων

 

Το πρόβλημα με την μη κοινωνικοποίηση των Ρομά στην πόλη, δεν έχει να κάνει με θέμα πολιτών, ούτε με ρατσιστικές διαθέσεις των πολιτών προς την ανάλογη κατηγορία, έχει να κάνει με τη χαλαρή διάθεση των πολιτικών της εκάστοτε πολιτικής αρχής για μη εφαρμογή των νόμων στο πρόσωπο της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

 

Οι πιο παλιοί κάτοικοι της πόλης,  λένε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, μέχρι πριν μία δεκαετία δεν τολμούσαν να μπουν στην πόλη, δεν τολμούσαν να περάσουν τα όρια που άτυπα υπήρχαν.

 

Οι παλαιότεροι για τότε, μιλούσαν για σεβασμό, μιλούσαν για φόβο οποιαδήποτε παράνομης κίνησης.

 

Πλέον όμως τα πράγματα άλλαξαν, τα τελευταία δύο χρόνια,  ίσως και πάνω από δύο χρόνια τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς, με την άνεση της συγκεκριμένης ομάδας να κυκλοφορεί όχι με σκοπό να προσαρμοστεί στην κοινωνία αλλά για να κλέψουν, να καταπατήσουν, να τραμπουκίσουν, να εκφοβίσουν, να βιάσουν και να επιβληθούν.

 

Δεν φταίνε οι κάτοικοι, δεν φταίνε ούτε οι ίδιοι.

 

Φταίνε οι πολιτικοί του τόπου, οι οποίοι αφήνουν, ανεξέλεγκτη την συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων να δρουν όπως τους αρέσει, ελεύθεροι χωρίς έλεγχο μόρφωσης, εργασίας και κοινωνικοποίησής τους και όλα αυτά με απώτερο σκοπό.

 

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τους Ρομά πληρώνοντας τους, για την ψήφο τους, για να εκλεγούν, με αποτέλεσμα να τους αφήνουν ελεύθερους και ανεξέλεγκτους να δρουν χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

 

Για να έχεις μια πόλη υπόδειγμα και λειτουργική οφείλεις να τηρείς τουλάχιστον τους νόμους και να παλεύεις για την εύρυθμη λειτουργία τους. Βγάζοντας από την βαθμίδα της παραβατικότητας τους Ρομά απευθείας δημιουργείται ένα ξέφρενο πάρτυ ελευθερίας ανθρώπων δίχως όρια, δίχως φραγμούς και δίχως παιδεία.

 

Ας κάνουμε μια απλή αναφορά στο ότι αν δεν ενσωματωθούν στην κοινωνία, οδηγώντας τους προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης και της εργασίας μα πάνω από όλα της τιμωρίας τότε τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα από τα χθεσινά γεγονότα και δεν θα μιλάμε για μια ομάδα 7 ατόμων αλλά για δεκάδες.

 

Και αν εχθές μέσα σε ένα απόγευμα, κινδύνευσαν δύο ανήλικα κορίτσια 15χρονα να βιαστούν, μέσα στο κέντρο και μετά χτυπήθηκαν αλλά παιδιά επάνω στη πλατεία εκ των οποίων τα δύο στο νοσοκομείο και ακολούθησε φθορά περιουσίας σπάζοντας και χτυπώντας καθρέφτες αυτοκινήτων, και προσπαθώντας να κλέψουν δύο καταστήματα, φανταστείτε τι θα έχουμε στην πορεία.

 

Πόσες φορές έχουμε δει να κυκλοφορούν στη πόλη και να πειράζουν μικρά παιδιά, μεγάλους, να πετάνε ποδήλατα, να χτυπάνε βιτρίνες και πόσα άλλα ακόμη.

 

Κύριοι πολιτικάντηδες σταματήστε να γίνεστε ο κινητήριος μοχλός της εγκληματικότητα και της παρανομίας, οδηγήστε τους Ρομά στα σχολεία, στην εργασία και στη τιμωρία.

 

Επιβάλλετε τους νόμους αλλιώς οι κάτοικοι της πόλης θα αναλάβουν οι ίδιοι τον ρόλο του «δικαστή», τόσο για εσάς αλλά και για τους Ρομά.

 

 

Δήμητρα Βραχά