Δεκεμβρίου 11, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Μειώνεται το κόστος διέλευσης

 
Μειώνεται κατά 10 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννη.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων), αλλά μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, η τιμή τελικώς μειώνεται κάτω από τα περσινά επίπεδα.

Όπως σημείωσε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την "Γέφυρα", κατά την οποία τονίστηκε ότι αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί.

Δέκα ευρώ λιγότερα από πέρυσι
Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι είπε ο κ. Καραγιάννης.

Η εταιρεία Γέφυρα θα προβεί αύριο σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ