Φεβρουαρίου 20, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας: Μαζικά και ενωτικά διαδηλώσαμε Διαμαρτυρηθήκαμε

 

 

Χτες Πέμπτη 16 Μάρτη 2023, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας &Δωρίδας και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας συμμετείχαν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου συμμετείχε στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας και όλοι μαζί απαιτήσαμε την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, την απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους όσο ψηλά και αν βρίσκονται και την απονομή δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας καθώς και τον τραυματισμό δεκάδων.

Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά τραυματισμένη, συγκλονισμένη και οργισμένη για το μέγεθος της αδιαφορίας, της ανευθυνότητας και του ωχαδερφισμού που κόστισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, κυρίως νέους.

Κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί να λειτουργεί ένα κράτος στη λογική του «πάμε και όπου βγει». Κανείς δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των Δημοσίων Υπηρεσιών με μόνο σκοπό το εύκολο κέρδος για τα συμφέροντα, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Οι φωνές του κόσμου ακούστηκαν και θα συνεχίσουν να ακούγονται: Διεκδικούμε σύγχρονες, αξιόπιστες, ασφαλείς και φθηνές μεταφορές για όλους. Αυτό που έγινε στα Τέμπη να μην επαναληφθεί ποτέ και πουθενά.

Διεκδικούμε μία ζωή με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Το ΕΚΝΔ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας θα συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε η τραγωδία αυτή να μην ξεχαστεί, να μην εργαλειοποιηθεί, να μην συγκαλυφθεί.

Για το Εργατικό Κέντρο Για το Νομαρχιακό Τμήμα Ναυπακτίας & Δωρίδας ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Ο Πρόεδρος Η Πρόεδρος

Χάρος Αριστομένης Νταουσάνη Βάσω