Μαϊος 17, 2022

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Image

Π.Δ.Ε: Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με 140 συναυλίες και δρώμενα

 

«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη» και με αυτό ακριβώς το μότο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης, το πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει το καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Αχαΐας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 140 εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και κινηματογραφικά αφιερώματα σε διάφορες πόλεις.

Οι στόχοι του φιλόδοξου πολιτιστικού προγράμματος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Μετά από μια μακρά περίοδο ύπνωσης του πολιτισμού, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως είπε, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης «ανοίγει την αγκαλιά της στους καλλιτέχνες και ξαναφέρνει τον χορό, το τραγούδι και τις εικαστικές τέχνες όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις των τριών νομών αλλά και στα χωριά».

Στόχος μέσω των εκδηλώσεων αυτών όπως είπε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος έχει την ευθύνη και την διοργάνωση του προγράμματος,  Νίκος Κοροβέσης, είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των νομών, η στήριξη των ίδιων των καλλιτεχνών, αλλά και η προσφορά αυτών των πολιτιστικών αγαθών στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο κ. Κοροβέσης επεσήμανε ότι «ο πολιτισμός είναι ο πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης», τονίζοντας ότι οι δράσεις σηματοδοτούν την επιστροφή στην κανονικότητα ενώ βούληση της Περιφέρειας είναι η παράλληλα η προβολή και η ανάδειξη των περιοχών των νομών.

 

Οι κύριες δράσεις του προγράμματος

Μια από τις κύριες πολιτιστικές δράσεις είναι και το αφιέρωμα στα 100 χρόνια Μπιθικώτσης 1922-2022 σε συνεργασία με τους Γρηγόρη και Άννα Μπιθικώτση, όπου για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο κοινό ντοκιμαντέρ από τις παραστάσεις του μεγάλου τραγουδιστή και συνθέτη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.

Μεταξύ άλλων στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν:

1.Ευανθία Ρεμπούτσικα- Στους δρόμους της Σμύρνης
2. Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης
3. Ορχήστρα Μπιθικώτση
4. Ορχήστρα Τσιτσάνη
5. Χρήστος Θηβαίος
6. Θοδωρής Κοτονιάς
7. Παντελής θαλασσινός,
8. Μαρίζα Ρίζου
9. Ηρώ
10. Γιάννης Κότσιρας
11. Το ΝΗΜΑ -Βαγγέλης Παπαθανασίου
12. Αλκατράζ
13.Μπάμπης Τσέρτος
14. Όλγα Βασδέκη-Μηχανοκίνητος εξοπλισμός

Στην παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, Αγάπη Πολίτη Βαρδινογιάννη, η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη, η κόρη του Γρ. Μπιθικώτση, Άννα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Χάρης Ρώμας, η κ. Ηλιοπούλου εκπρόσωπος του Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς και η Μπέττυ Χαρλαύτη από την Ορχήστρα Μίκης Θοεδωράκης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουν ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, ενώ θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.