Μαϊος 24, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Η κυρά-Ρήνη παρατηρεί… Κάντο και με τα τέσσερα

 

 

Όσοιν είναι στ’ν ηλικία μ’ θα θ’μώνται ένα χαρακτηριστικό αγαθό τύπο, το Γιώργο, π’ κυκλοφόραγε πάντα απάν’ στο ποδήλατο τ’. Κι όλ’ η μαρίδα τ’ς εποχής τονε π’ράζαμε και τ’ λέγαμε να κάν’ κόλπα με το ποδήλατο. «Κάντο Γιώργο με το ένα». Κι ο Γιώργος άφ’νε το ένα ποδάρι τ’ απ’ το ποδήλατο γελώντας. «Κάντο Γιώργο με τα δύο» κι ο Γιώργος άφ’νε και τα δύο τ’ τα πόδια απ’ τα πεντάλια.

«Κάντο Γιώργο με τα τρία» κι ο Γιώργος άφ’νε και το ένα τ’ το χέρ’, νομίζοντας ο μαύρος πως κάν’ κατόρθωμα. «Κάντο Γιώργο και με τα τέσσερα» κι ο Γιώργος τ’ άφ’νε όλα και γκρεμοτσακ’ζότανε.

Εμείς γελάγαμε. Τόσο μας έκοβε…

Θα μ’ πείτε γιατί θ’μήθ’κα το Γιώργο; Μα γιατί έχουμε σύγχρονο «Γιώργο» με άλλο όνομα, π’ παριστάν’ το Δήμαρχο, όπως λέει κι ο Τάκ’ς ο Κοτσόργιος. Δήμαρχο π’ όλα τα σφάζ’ κι όλα τα μαχαιρών’.

Έχ’ γατζωθεί απ’ τ’ν καρέκλα και δε λέει να κ’νηθεί μπιτ. Τρώει τ’ μία κατραπακιά μετά τ’ν άλλ’ και δε λέει να το καταλάβ’. Βλέπ’ παντού εχθρούς, π’ τονε σαμποτάρ’νε. Σαμποτάρ’νε τα μεγαλεπήβολα σχέδια τ’. Βάν’ τον έναν σ’ ένα πόστο, τσακώνονται και τ’ φεύγ’. Βάν’ έναν άλλον σ’ ένα άλλο τ’ φεύγ’ κι εκειός για τον ίδιο λόγο. Απ’ όλη τ’ν «ανατροπή» το ’χνε μείν’ δυο-τρείς και τ’ς ανακατών’ για να μπερδεύ’ τον αντίπαλο.

Ποιος όμως είναι ο αντίπαλος; Μα ο ίδιος τ’ ο εαυτός. Δε μπορεί, θα ’χ’ σίγουρα πρόβλημα. Δε μπορεί να τ’ λένε όλ’, φίλ’ κι αντίπαλ’, πως κάν’ λάθος κι αυτός να τ’ς γράφ’ ολ’νούς. Ο ξάδερφος πο ’πρεπε να τονε προστατεύ’ σε νομικά θέματα όλο τρώει και τον αφήν’. Ο Πατρινός σύμβουλος χέσ’κε. Τα λεφτά τ’ να παίρν’. Κι ο Δήμος στον αυτόματο. Εκτός και συμβαίν’ κάτ’ άλλο, να σ’ λένε τι κ’ταμάρες πας να κάν’ς, να σε αποτρέπ’νε κι εσύ παρ’ όλα αυτά να τ’ς κάν’ς. Τότε η περίπτωσή σ’ είναι πολύ σοβαρή και μάλλον χρήζ’ ιδιαίτερ’ς εξέτασης.

Μέτρα λοιπόν. Είσαι Δήμαρχος. Αυτό δε στο τρώει κανένας. Ή θα φύγ’ς μοναχός σ’ ή θα σε …φύγ’νε άλλ’.

Στ’ ΔΕΥΑΜ έβαλες Πρόεδρο ένα αστέρ’, με πολύ ειδικές γνώσεις για το αντικείμενο, τα ’κανε …κακά (αναμενόμενο), τονε κατήργησες κι ανέλαβες Πρόεδρος μοναχός σ’, λες κι εσύ κατέχ’ς καλύτερα το αντικείμενο. Ήδη αναμένονται άσχημες εξελίξεις στο θέμα τ’ ρεύματος, με τα τόσα π’ χρωστάτε κλπ. κλπ.

Στο Λιμενικό Ταμείο είσαι κι εκεί Πρόεδρος, με τα θέματα να βαλτών’νε κάθε μέρα και χειρότερα. Ούτε εκεί κατάφερε τίποτα η προεδρία σ’. Διασύρθ’κες στο Δ.Σ. με το masterplan τ’ …Μενιδιού αλλά όρθιος, δε σε κ’νάει τίποτα.

Προβλέπω και στ’ν Κοινωφελή τα ίδια, αφού η μεταγραφή σ’ μάλλον μετράει μέρες, με τ’ θολή διαχείρησ’ και με άλλα κόλπα π’ τ’ γράφ’νε. Να αναλάβ’ς κι εκεί Πρόεδρος να τ’ς σώ’εις!

Κι έμεινε η επιτροπή για τα σχολείαα! Από αυτογκόλ σε αυτογκόλ το πας. Ξεκίν’σες με Μέμη (απολύτως ειδική στο αντικείμενο), συνέχ’σες με το μπαπαγάλο σ’ και κατέλ’ξες στον άμισθο εθελοντή αγρότη-κυνηγό (άλλος ειδικός εδώ)), π’ κι αυτός απαρατήθ’κε μοναχός τ’ για «προσωπικούς λόγους», λέει. Προσωπική ήταν και πάλ’ η δ’κή σ’ εμμονή να παρανομείς. Κι αυτόνε θα στον ακυρώσ’νε και μάλλον θα αναλάβ’ς εσύ κι αυτού Πρόεδρος.

4 στα 4, Κώστα μ’, σαν το Γιώργο τ’ς ιστορίας μας. Αλήθεια τονε θ’μάσαι; Έτσ’ θα σ’ φωνάζουμε στ’ς εκλογές. «Κάντο Κώστα και με τα τέσσερα» κι εσύ θα τσ’μπήσεις και θα πέ’εις με βρόντο. Ούτε ο Μυτερός δε σε σών’!!