Ιουλίου 12, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ο Δήμος Αγρινίου στην έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 2023

 

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στην έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την HELEXPO.

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη έγιναν τα εγκαίνια με βασικό πυλώνα τη θεματική «Tech 4 People» (Τεχνολογία για τους Ανθρώπους).

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος, ο Γεν . Γραμ. Δ. Τζιώλης  και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλες τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αγρινίου όπως το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών - G.I.S, το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο και εφαρμογές όπως η Οικονομική Ταυτότητα του Δημότη.

«Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία να προβάλλουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αναδείξουμε το Αγρίνιο ως μία σύγχρονη, βιώσιμη και έξυπνη πόλη. Μεταξύ άλλων παρουσιάσαμε το Σύστημα Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης το οποίο περιλαμβάνει 600 υπόγειους αισθητήρες και θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή εξοικονομείται για τον πολίτη χρόνος και χρήμα ενώ παράλληλα μειώνεται η κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση για το Δήμο. Μεταξύ άλλων προβάλλαμε το καινοτόμο G.I.S, παρουσιάσαμε την ηλεκτρονική αναβάθμιση δημοτικών αιθουσών και την τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών καθισμάτων (έξυπνα παγκάκια) σε κεντρικά σημεία της πόλης, την αναβάθμιση της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου με σύγχρονο σύστημα συνεδριάσεων καθώς και 10 οθόνες αφής για τις δημοτικές ενότητες. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet με εγκατεστημένα 127 σημεία WiFi Free Hotspots. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές, μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Με το βλέμμα στο μέλλον θα αξιοποιήσουμε όλα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να εκσυγχρονίσουμε και να φέρουμε το Αγρίνιο στη νέα εποχή», ανέφερε σχετικά οΑντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ