Φεβρουαρίου 21, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Βουλγαρία: Συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση και η επισκευή του φράχτη στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εγκαταστάσεων.

Όπως έκανε γνωστό συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες θα καλύψουν πλήρως και τα εναπομείναντα 110 χιλιομέτρα των εγκαταστάσεων.

είναι σε εξέλιξη, με τις δημόσιες προμήθειες και τις παραδόσεις να έχουν ξεκινήσει. Οι εργασίες αυτές θα προστεθούν στις συσκευές απεικόνισης και τους αισθητήρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί ώστε να ολοκληρωθεί

Τον φράχτη εξάλλου πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να τον διαπεράσει και οι μετανάστες τον διαπερνούν μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε ο Τοντόροφ. Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων απαιτεί ένα σύνολο μέτρων, που θα συνδυάζουν τόσο την επί τόπου παρουσία των συνοριοφυλάκων όσο και μια επιλογή εξοπλισμού, διευκρίνισε.

Έχουν ξεκινήσει έργα για την κάλυψη των τμημάτων των συνόρων που προηγουμένως στερούνταν τεχνικού εξοπλισμού. Αυτά είναι τα τμήματα στα οποία το έδαφος είναι πιο δύσκολο και οι διαδικασίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο Τοντόροφ.

Δουλεύοντας κάτω από την τεράστια μεταναστευτική πίεση, η Διεύθυνση Συνοριακής Αστυνομίας που επιχειρεί κατά μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων απέτρεψε 164.000 απόπειρες παράνομης εισόδου στη Βουλγαρία από την Τουρκία το 2022, δήλωσε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας, Ροσίτσα Ντιμίτροβα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των συνόρων με την Τουρκία.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ