Ιουλίου 13, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

iPhone 12: Ανησυχία για την ακτινοβολία, σενάρια για απαγόρευση και σε άλλες χώρες εκτός της Γαλλίας

 

 

Ανησυχία έχει προκληθεί για τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12, μετά την απόφαση της Γαλλίας να απαγορεύσει την πώλησή του.

Το Βέλγιο εξετάζει επίσης το iPhone 12 και τα επίπεδα ακτινοβολίας του, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε πως η διαδικασία που ακολούθησε η Γαλλία θα καθοδηγήσει την Ευρώπη όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει ενδεχομένως να λάβει.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει τους ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 της Apple. Την Τρίτη (12.09.2023), η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων (ANFR) ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 στη Γαλλία αφού δοκιμές έδειξαν πως ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του τηλεφώνου -δείκτης του ρυθμού απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος- είναι υψηλότερος από το επιτρεπόμενο.

Η Apple ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως το iPhone 12, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ότι τηρεί τις προδιαγραφές για την ακτινοβολία και πως η εταιρεία αμφισβητεί τα ευρήματα της Γαλλίας.

Έρχονται κι άλλες απαγορεύσεις στην Ευρώπη;

Ωστόσο η κίνηση του Παρισιού να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 μέχρι η Apple να διορθώσει τα ζητήματα με την ακτινοβολία που εντοπίσθηκαν σε δύο δοκιμές, δημιουργεί την προοπτική για περαιτέρω απαγορεύσεις στην Ευρώπη.

«Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι όλοι οι πολίτες… είναι ασφαλείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ματιέ Μισέλ, Βέλγος υφυπουργός Ψηφιοποίησης.

«Απευθύνθηκα γρήγορα στην IBPT-BIPT (ρυθμιστική αρχή) για να ζητήσω μια ανάλυση για ενδεχόμενους κινδύνους από το προϊόν», δήλωσε ο Μισέλ, προσθέτοντας ότι ζήτησε επίσης από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει, σε μετέπειτα στάδιο, όλα τα smartphones της Apple, καθώς και συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Εξάλλου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει για τη γερμανική αγορά τις ανησυχίες για την ακτινοβολία του iPhone 12 όταν η έρευνα της Γαλλίας θα έχει προχωρήσει αρκετά και πρόσθεσε πως η διαδικασία στη Γαλλία θα καθοδηγήσει την Ευρώπη ως σύνολο.

«Η αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία βρίσκεται σε στενή επαφή με την αρμόδια αρχή στη Γαλλία», δήλωσε η γερμανική ρυθμιστική αρχή στο Reuters.

https://www.newsit.gr/