Απριλίου 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Τραγωδία στη Βρετανία – Αυτοκτόνησε 14χρονη λόγω μπούλινγκ

 

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 14χρονη Βρετανίδα μαθήτρια με ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας ενός… λάθους που έκανε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Το κορίτσι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από νεαρή ηλικία γεγονός που είχε επηρεάσει αρνητικά την υγεία της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o ψυχισμός της κοπέλας είχε επηρεαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο της ώστε έβαλε τέλος στη ζωή της.

Γιατί καθυστέρησαν την θεραπεία της

Η Μπέλα Γκριρ βρέθηκε απαγονισμένη στο δωμάτιό της στο Λίθαμ του Λανκσάιρ στις 5 Οκτωβρίου. Την προηγούμενη ημέρα είχε βγει για βόλτα με την αδελφή της, χωρίς να δείχνει ότι σχεδίαζε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ωστόσο, η μαθήτρια είχε ψυχολογικά προβλήματα. Οι γονείς της επικοινώνησαν με το NHS και περίμεναν να ενημερωθούν για την έναρξη της θεραπείας της κόρης τους. Ωστόσο, το NHS έστειλε με μεγάλη καθυστέρηση τα στοιχεία και σε λάθος email.

 

 

Τραγωδία στη Βρετανία – Αυτοκτόνησε 14χρονη λόγω μπούλινγκ 

 

 

Θύμα εκφοβισμού

Tην ημέρα του θανάτου της, η Μπέλα ήταν αναστατωμένη μετά από έναν τσακωμό που είχε για άγνωστο θέμα μ’ έναν συμμαθητή της στο Καθολικό Λύκειο «Saint Bede» στο Λίθαμ. Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι η άτυχη κοπέλα είχε πέσει και στο προηγούμενο σχολείο της θύμα εκφοβισμού.

Με την μητέρα της είχε πάει να δει το γιατρό της για να ζητήσει βοήθεια, λιγότερο από ένα μήνα προτού αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η Μπέλα είχε παραπεμφθεί για «επείγουσα» αξιολόγηση ψυχικής υγείας από τον γιατρό της στις 12 Σεπτεμβρίου του 2023. Ωστόσο, εκ παραδρομής το ιατρικό ραντεβού με τα στοιχεία -ημερομηνία και ώρα- εστάλη σε λάθος email, ένα τραγικό λάθος, όπως αποδείχθηκε, του βρετανικού ΕΣΥ.

 

 

 

tanea.gr