Σεπτεμβρίου 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

1600 εθελοντές στη Ρωσία θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου κορονοϊού

Περίπου 1600 εθελοντές θα εμβολιασθούν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Φ Γκαμαλέι κατά του κορονοϊού δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

 

Ο Ρώσος υπουργός είπε, ότι αφότου ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές οι εμπειρογνώμονες θα αποφανθούν αν θα δοθεί άδεια εμβολιασμού υπ όρους . «Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρξει ευρύτερη εφαρμογή του εμβολίου αυτού, αλλά εμείς παρόλα αυτά θα πραγματοποιούμε παράλληλα την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, στην οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ειδικών θα συμμετάσχουν από 800 άτομα στην κάθε μορφή εμβολίου (υγρή και στερεή-σ.σ) . Και οι ασθενείς αυτοί... επίσης θα εμβολιασθούν, παράλληλα θα αρχίσει σε ευρεία κλίμακα η παραγωγή του εμβολίου και οι πιο ευπαθείς ομάδες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να εμβολιασθούν», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

 

Ο Μουράσκα δήλωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα οργανωθεί η μαζική παραγωγή του εμβολίου. «Σχεδιάζουμε, όλα αυτά να γίνουν εφέτος» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι πρωτίστως θα εμβολιασθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα άτομα που έρχονται πιο συχνά σε επαφή με ασθενείς.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν στην πρώτη και στην δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, το οποίο έδειξε καλά αποτέλεσμα, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση για να διαπιστωθεί η διάρκεια της ανοσίας.