Ιουνίου 17, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Στόχος τα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός και 950 ευρώ ο κατώτατος στο τέλος της τετραετίας

 

 

Στους δύο στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις των μισθών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως ο στόχος είναι να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ, στο τέλος της τετραετίας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «βλέπουμε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα αυξάνονται ήδη», με ώθηση από τη μείωση της ανεργίας και τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας, ο οποίος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το 2% όταν η Ευρωζώνη με το ζόρι θα έχει ανάπτυξη φέτος, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα προς τους εργοδότες που «παραπονιούνται» πως δεν βρίσκουν εργαζομένους πως «μπορούν να πληρώσουν περισσότερα και είναι βέβαιο ότι θα βρουν».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει και που θα κάνουμε στην αγορά εργασίας είναι παρεμβάσεις λελογισμένες που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά δίνουν και στις επιχειρήσεις την απαραίτητη ευελιξία για να μπορούν ακριβώς να αξιοποιήσουν καλύτερα το εργατικό τους δυναμικό».

 

Cnn.gr