Ιουνίου 17, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Μια μικρή «όαση» στην Αγριλιά Μεσολογγίου - Η ανάπαυλα στην καραντίνα

Περίοδο δόξας γνωρίζει ένα μικρό αλλά μαγευτικό σημείο στην Αγριλιά Μεσολογγίου.

Ο λόγος γίνεται για έναν καταρράκτη, ο οποίος ξεπροβάλει μέσα από πυκνή φυλλωσιά, σε ένα καλά κρυμμένο σημείο της Αγριλιάς που δύσκολα μπορείς να ανακαλύψεις.

Αρκετοί ήταν όμως, να τους πούμε «οι λάτρεις της φύσης» ή «οι καταπιεσμένοι» από την κλεισούρα του Μένουμε Σπίτι, οι οποίοι κατάφεραν να ξετρυπώσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην λιμνούλα που δημιουργεί ο φυσικός καταρράκτης, αναδυόμενος μέσα από το βουνό.

Η Αγριλιά ανήκει στο Δήμο Μεσολογγίου και απέχει περίπου 5  χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι.

Για να φτάσετε στο σημείο όπου βρίσκεται, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο της Αγριλιάς και στο ύψος του Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος συνεχίζετε ευθεία, αφού περάσετε ένα μικρό γεφυράκι ακολουθείτε την πορεία του δρόμου και ένα μικρό μη εμφανές μονοπατάκι σας οδηγεί στην «όαση» της Καραντίνας.

Για κάποιους ίσως όλο αυτό το θέαμα να μην παρουσιάζει κάτι εξωτικό ή ειδυλλιακό, σύμφωνα όμως, με όλους εμάς τους κατοίκους της περιοχής, σας επιβεβαιώνουμε από την ακατάπαυστη επισκεψιμότητα, το σημείο αυτό απλά κάνει θραύση.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι λιγάκι περιποιημένο να κοπούν τα χόρτα και  γενικά να δοθεί λιγάκι προσοχή στο σημείο αυτό.

Δεν σας κρύβω ότι με τόσο κόσμο είχα και την φαεινή ιδέα να μπει μια μικρή είσοδος του αντιτίμου των 2 ευρώ, με σκοπό ίσως κάποια παγκάκια ή ίσως, στο μέλλον ένα ποδηλατόδρομο από το Μεσολόγγι μέχρι το συγκριμένο σημείο.

Φυσικά μην γελιόμαστε αλλά με το αντίτιμο των 2 ευρώ δεν θα βοηθούσε ποτέ να φτιαχτεί ένας ποδηλατόδρομος αλλά ίσως εισακουστεί σαν ιδέα.

 

Υ.Γ Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Αλεξάνδρα Θεοδωράτου για τις φωτογραφίες!

Βραχά Δήμητρα