Ιουνίου 17, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ιόνιο: Το νησί με τους «κρυφούς» καταρράκτες που… θυμίζουν Γαλάζια Λίμνη (video)


 

 

Θυμάστε την ταινία «Η Γαλάζια Λίμνη» που σημάδεψε τη δεκαετία του 1980 και έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε στις επαναλήψεις του Mega; Έ, κάπως έτσι είναι το σκηνικό που θα σας μεταφέρουμε σήμερα.

Για την ιστορία, η ταινία γυρίστηκε σε ένα ιδιωτικό νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών Φίτζι, ενώ κάποιες μεμονωμένες σκηνές γυρίστηκαν στη Μάλτα.

Ας πάμε όμως καλύτερα στο εσωτερικό της χώρας και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, εκεί που τα νερά πολλές φορές θυμίζουν κάτι… από Σεϋχέλλες.

Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σας για τη Λευκάδα. Το νησί είναι πασίγνωστο για τις πανέμορφες παραλίες της και τα κρυστάλλινα νερά της. Ωστόσο, η Λευκάδα διαθέτει και άλλους «μυστικούς» θησαυρούς που προκαλούν έκπληξη στους επισκέπτες που τους ανακαλύπτουν.

Οι «μυστικοί» καταρράκτες

Οι Καταρράκτες του Δημοσάρι βρίσκονται μόλις 4 χιλιόμετρα από την θάλασσα, κι όμως η περιοχή θυμίζει ηπειρωτική Ελλάδα, είναι δίπλα στο πιο τουριστικό και κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού, το Νυδρί.

Το φαράγγι Δημοσάρι, η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι καταρράκτες, συγκεντρώνει τα νερά του στο ρέμα Δημοσάρι, που διασχίζει ακολούθως τον κάμπο του Νυδριού και καταλήγει στη θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και το περπάτημα ελάχιστο. Υπάρχει κατατοπιστική πινακίδα στα δεξιά του περιφερειακού δρόμου Νυδριού. Θα περάσετε μια σύντομη καταπράσινη διαδρομή και θα φτάσετε σε ένα μέρος με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά ανάμεσα στους βράχους που συνθέτουν μια όαση πρασίνου και δροσιάς.

Ο πρώτος καταρράκτης που συναντάμε είναι ο μικρότερος, ονομάζεται ρονιές και σχηματίζει μια όμορφη γαλαζοπράσινη λιμνούλα. Τόσο αυτός όσο και ο επόμενος είναι λες κρυμμένοι ανάμεσα σε πελώριους βράχους. Στην είσοδο τους υπάρχει ένα σχεδόν «τοξωτό» άνοιγμα από το οποίο έχει αποκοπεί ο βράχος, που ενώ μας επιτρέπει την είσοδο, κρατεί καλά κρυμμένο ένα θέαμα, που καθηλώνει.

Ο επόμενος καταρράκτης ύψους περίπου 12 μέτρων συμπληρώνει την μοναδική εμπειρία. Ακόμα και με μικρή ποσότητα του νερού να τον συναντήσει καποιος, δεν λιγοστεύει η μαγεία. Μια γαλαζοπράσινη λίμνη σχηματίζεται μπροστά σου. Ο ήχος του νερού, τα βράχια τόσο ψηλά και επιβλητικά ολόγυρά σου, προκαλούν δέος.

Η επίσκεψη στους καταρράκτες μπορεί να αποτελέσει μια συγκλονιστική εμπειρία, ακόμα και εποχή που το νερό είναι ελάχιστο.

 

 

foto: https://www.topontiki.gr/2024/01/20/ionio-to-nisi-me-tous-krifous-katarraktes-pou-thimizoun-galazia-limni/?fbclid=IwAR2-_OWNvatm-Nx440TZ_C4um6EMcPJIRqwSsJyov2_UDXUOZPnVAczrh8A 

 

 

https://www.topontiki.gr/