Φεβρουαρίου 21, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Επίσκεψη στο Νεοχώρι Οινιαδών

Συνεχίζοντας το ταξίδι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η Ελεύθερη Φωνή και η Δήμητρα Βραχά επισκέφθηκαν τη δημοτική ενότητα Οινιαδών.

Πρώτος σταθμός γνωριμίας μας, το Νεοχώρι Οινιαδών, μια περιοχή κατά κύριο ρόλο αγροτική, οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την Αλιεία.

Στο Νεοχώρι βρίσκεται και η πανέμορφη παραλία του Λούρου η μεγαλύτερη παραλία στην Ελλάδα καθώς το μήκος της είναι περίπου 16 με 17 χιλιόμετρα, η περιοχή φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος πανίδας όπως άγρια άλογα πελεκάνους, πελαργούς και πολλά άλλα είδη και είναι προστατευόμενος υδροβιότοπος με τη σύμβαση RAMSAR.

Επίσης στην περιοχή βρίσκεται ακόμη ένας κρυμμένος θησαυρός, η παραλία του Παλαιοπόταμου, το σημείο αυτό δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και ίσως αυτό είναι καλύτερο καθώς διατηρεί ακόμη την παρθενική από την φύση μορφή του.

Ο πρόεδρος του Νεοχωρίου Αποστόλης Γαντζούδης μας έκανε μια μικρή περιήγηση στην περιοχή του Νεοχωρίου και μας έδειξε το χωριό με τα συν και τα μείον του, μιλήσαμε με την γλυκύτατη και δραστήρια πρόεδρο του χορευτικού συλλόγου γυναικών Νεοχωρίου κα Ξανθή Ζαμπάντη, επισκεφθήκαμε την Αγία Παρασκευή και ο κος Δημήτρης Τσίρκας μας μίλησε για το παραδοσιακό πανηγύρι. Τέλος ο κος Νίκος Τσιγάρας επιχειρηματίας της περιοχής όπου τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Λούρο, μας μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες και τις δυσκολίες που αναγκάζονται τα αντιμετωπίσουν κάθε χρόνο λόγω σημαντικών ελλείψεων, υπερβάλλοντας εαυτόν, όλοι οι επιχειρηματίες για να προσφέρουν στους επισκέπτες της παραλίας.