Αυγούστου 12, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ταξιδεύουμε με τον Σωτήρη Κοντιζά στα Highlands της Σκωτίας

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ταξιδεύει στη Σκωτία με το Chivas και καλείται να ανταπεξέλθει σε τρεις ξεχωριστές προκλήσεις.

Θα το παραδεχθώ. Mου αρέσει πολύ ο Σωτήρης Κοντιζάς. Και σαν χαρακτήρας και σαν σεφ και σαν άντρας (σταυρώστε με!). Βλέπω φανατικά το MasterChef και κρατάω σημειώσεις με τις συμβουλές και τα masterclasses του καθ' ότι μου αρέσει και το είδος της κουζίνας που εξειδικεύεται. Μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα λοιπόν όταν έμαθα για το "The Chivas Experiences" όπου ο Σωτήρης Κοντιζάς δοκιμάζει τις δυνατότητές του σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους και μάλιστα σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο -τη Σκωτία.

Έχοντας ταξιδέψει πριν αρκετά χρόνια στη Σκωτία, θυμάμαι κάθε λεπτό που πέρασα στα απίστευτα φυσικά τοπία των Highlands, τις πανέμορφες αγελάδες με τη φράντζα, το απέραντο πράσινο, τις εντυπωσιακές λίμνες (συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Λοχ Νες), τα εμβληματικά κάστρα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και τα σύννεφα που στέκονται τόσο χαμηλά στον ουρανό που νομίζεις ότι θα τα πιάσεις. Υπάρχουν φορές που μου λείπει το Εδιμβούργο και η έντονη νυχτερινή ζωή του, η φιλοξενία των Σκωτσέζων, οι βόλτες στα πλακόστρωτα που οδηγούν στο κάστρο και οι βραδιές με whisky tasting. Αλλά αυτό που δεν ξεχνάς με τίποτα είναι οι τρομερές γεύσεις της σκωτσέζικης κουζίνας, όπως το haggis, το scotch beef και ο σολομός.

Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να με πιάσει νοσταλγία βλέποντας το δεύτερο επεισόδιο του "The Chivas Experiences" όπου ο Σωτήρης Κοντιζάς συναντά τον Mark, έναν σκωτσέζο σεφ, και μαζί δημιουργούν ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο με ελληνικές πινελιές. Παρακολουθούμε εντυπωσιακά πλάνα από τα Highlands όπου οι δύο σεφ αναζητούν υλικά κατευθείαν από τη φύση για το πιάτο τους, ενώ το πιο fun moment όλου του βίντεο είναι το σημείο που ο Σωτήρης Κοντιζάς εμφανίζεται με κιλτ (για όσους δεν γνωρίζουν, το κιλτ είναι καρό φούστα, παραδοσιακή ανδρική φορεσιά της Σκωτίας και εξαιρετικά κομψή επιλογή)! Οι δύο σεφ συνδυάζουν τις διαφορετικές επιρροές και το ταλέντο τους και τελικά δημιουργούν ένα πιάτο που συνδυάζει ιδανικά τα σκωτσέζικα και τα ελληνικά υλικά. Ένα πραγματικό blend δημιουργικότητας.

Πάντως έχω εντυπωσιαστεί με αυτόν τον άνθρωπο. Όλα μπορεί να τα κάνει; Στο πρώτο επεισόδιο φτιάχνει το δικό του Chivas cocktail με ντόπια υλικά, ενώ στο δεύτερο δημιουργεί ένα πιάτο με σκωτσέζικες και ελληνικές πινελιές. Ανυπομονώ να δω τι θα κληθεί να κάνει στο τρίτο επεισόδιο με προορισμό το Strathisla, το «σπίτι» του Chivas, το παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο στα Highlands. Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι οι σύγχρονες ιστορίες φιλίας και γενναιοδωρίας που παρακολουθούμε στα δύο πρώτα επεισόδια αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η επιτυχία αποτελεί συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Αξίζει να δεις τα βίντεο για να πάρεις και μια γεύση από το τι εστί Σκωτία!

ΠΗΓΗ: ATHENSVOICE.GR