Οκτωβρίου 26, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Συνάντηση Σπήλιου Λιβανού με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα

Ο βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας του με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, κ. Βασίλη Γκίζα, και το Δημοτικό Συμβούλιο, επισκέφτηκε εχθές το Δημαρχείο Ναυπακτίας.

Οι δύο άνδρες είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα ζέοντα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της περιοχής, καθώς και για τα θέματα της καθημερινότητας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της προώθησης των έργων Υποδομής στη Ναυπακτία. Ο κ. Λιβανός επανέλαβε τη διαρκή και σταθερή στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ναυπάκτου.

Επίσης ανέπτυξε στον Δήμαρχο κ. Γκίζα και τους συνεργάτες του, τα σημαντικά οφέλη για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα προκύψουν στον τόπο μας εάν υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση του για μια συνολική, μεσομακροπρόθεσμη αναπτυξιακή μελέτη - Business Plan - για το μέλλον και τις συγκεκριμένες προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος ο κ. Λιβανός με ευκαιρία του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, μετέφερε τις ευχές μου στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνοντας.

«Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου υπήρξε από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια ιστορία. Κι όπως την περιέγραψε ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που συμμετείχε στη Ναυμαχία κι έχασε το αριστερό του χέρι: «Ήταν η πιο μεγαλόπρεπη στιγμή που γνώρισαν οι περασμένοι ή τούτοι οι σημερινοί καιροί, ή που θα δούνε οι μελλούμενοι». Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού τη μέρα εκείνη διαλύθηκε ο οθωμανικός μύθος. Η έκβαση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου υπήρξε καθοριστική για την ανθρωπότητα και τον δυτικό κόσμο. Δυστυχώς, φέτος δεν μπορούμε να την τιμήσουμε με τη λαμπρότητα που της αρμόζει, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Στις καρδιές μας, όμως, παραμένει άσβεστη η φλόγα των αγωνιστών που έδωσαν με αυταπάρνηση τη σπουδαία αυτή μάχη.»