Σεπτεμβρίου 30, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40

 

Στις εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου.

Η Διεθνής Σύνοδος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και κατά την διάρκειά της ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέλαβε την Προεδρία από τον ομόλογό του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.  

Οι 69 Δήμαρχοι από 10 χώρες των Βαλκανίων συμμετείχαν σε διμερείς συνεργασίες έχοντας ως στόχο την αναζήτηση λύσεων στις καθημερινές προκλήσεις προωθώντας το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του Δικτύου : «Με ιδιαίτερη τιμή χαιρετίζω τη Σύνοδο του Δικτύου Πόλεων Β40 στην Ελληνική πρωτεύουσα. Μία εκδήλωση που μας καλεί σε μια κοινή πορεία προς ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας, στην οποία όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε στους τομείς της Οικονομίας, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, της Καινοτομίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εξαιρετική διοργάνωση της Συνόδου».

Οι Δήμοι που έχουν συνυπογράψει  την ιδρυτική διακήρυξη δεσμεύονται μεταξύ άλλων για πλαίσιο συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της αλληλεγγύης καθώς και για την χάραξη νέων τομέων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ενδυνάμωση των καλών σχέσεων γειτνίασης στην περιοχή.

Μετά τη λήξη των εργασιών όλοι οι Δήμαρχοι που μετείχαν στη Διεθνή Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, σε μια συμβολική κίνηση, τοποθέτησαν το έμβλημα της πόλης τους στον χάρτη της ευρύτερης περιοχής.