Σεπτεμβρίου 21, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Πρωτομαγιά: Παγκόσμια μέρα εορτής των συνδικάτων και της εργατικής τάξης – Χ. Τέγας

Σήμερα 1 Μαΐου παγκόσμια μέρα εορτής των συνδικάτων και της εργατικής τάξης ο φόβος κυριαρχεί!

Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα μέσα στο πέρασμα του χρόνου από τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, απέναντι στην ολιγαρχία τείνουν να χαθούν.

Αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση κεκτημένων και εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Έχοντας για παράδειγμα τους αγώνες των εργατών του Σικάγο το Μάη του ’36 , τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων από το 1893 για καθιέρωση της Κυριακάτικης αργίας, οκτάωρο, καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, την εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τους νεκρούς Έλληνες της Καισαριανής, συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί τα χρόνια της κρίσης και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε να ξαναπληρώσουμε για τα κέρδη των λίγων.

Τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν για τα κεκτημένα των εργαζομένων ,τιμάμε τα αδικοχαμένα χιλιάδες θύματα της πανδημίας του κορονοϊού και απαιτούμε την αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις ανάγκες μας σε πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλους όσους δίνουν τιτάνιο αγώνα στην άνιση μάχη με την πανδημία .

Τέλος τιμάμε τους εργαζόμενους Έλληνες Αστυνομικούς που καθημερινά με τον αγώνα τους στην πρώτη γραμμή απ΄ακρή σ΄άκρη της Ελληνικής επικράτειας αψηφώντας τον κίνδυνο της ζωής τους και της υγείας τους διατηρούν την εθνική μας κυριαρχία και την Δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σαν συνδικαλιστές αστυνομικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να αντικατασταθεί η αδικία σε βάρος τους και να χαρακτηριστεί το επάγγελμα των αστυνομικών ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται. Τιμή και δόξα στους απανταχού αγωνιστές της εργατικής τάξης !

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΑΣ