Σεπτεμβρίου 23, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Χρήστος Βλαχογιάννης: Επιτροπή σοφών!!

 

Τρέμετε, εχθροί και φίλοι, η ντόπια διανόηση βγήκε βόλτα αντάμα και μας κατσουλώθηκε, ως επιτροπή εμπείρων (ή και εμπύρετων) σοφών.

Τώρα, μάλιστα. Αυτή είναι κίνηση! «Κατόπιν ωρίμου σκέψεως… μπλα-μπλα-μπλα… αποφασίσαμε να σας σώσουμε».

Τι λέτε, ορέ παλληκάρια, από πού κατεβήκατε εσείς, ποιοι είστε, για πέστε μας να ξέρουμε ποιοι θα μας ορμηνέψουν; 

Άκη, εσύ είσαι; Άλλαξες, σχεδόν δεν σε γνώρισα. Τόσα χρόνια φροντίζεις τις επιχειρήσεις σου και χάθηκες, φαίνεσαι κουρασμένος. Πώς και τ’ αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική; Όσα χρόνια σε γνωρίζω, ξέρω πως δεν έχεις σηκώσει ούτε σπίρτο για τον τόπο, τι ακριβώς έγινε και ανεστήθης; Τώρα που το σκέφτομαι, προ μηνών μου είχε πει η Βούλα πως ετοίμαζες μία δημοτική κίνηση από προσωπικότητες και μου ζήτησε να ενταχθώ κι εγώ να βοηθήσω. Ως προσωπικότητα εννοούσε εσένα ή τον Κατσούλη(;), γιατί κανένας από τους δυο σας δεν είναι. Προσωπικότητα σημαίνει κοινώς αποδεκτό και αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Εσένα σε ξέρουν μόνο οι δουλειές σου κι ο Κατσούλης είναι αναγνωρίσιμος από την αποτυχημένη θητεία του ως Δημάρχου, πράγμα για το οποίο καταψηφίστηκε και δεν επανεξελέγη (βγήκε τρίτος). Άρα, τι ακριβώς θέλεις από μας;

Ζαχαρία, συμμαθητά μου, είπες κι εσύ να μας φέρεις την άνοιξη στον Δήμο; Έχεις την επιχειρησούλα σου (και καλά κάνεις), με μηδενική όμως συνεισφορά στα τοπικά δρώμενα (εκτός της ενδόξου εποχής «Πασοκ, ωραία χρόνια»). Δεν σε θυμάμαι ποτέ να έχεις εμφανιστεί σε εκδήλωση, να έχεις κάνει έστω μία παρέμβαση, μια πρόταση. Τι ακριβώς, λοιπόν, γυρεύει ένας επιχειρηματίας και ποντάρει σε κουτσό άλογο; Ποιες είναι οι προθέσεις σου; Να πω πως σκέφτηκες «αφού έγινε ο συμμαθητής μας, ο Κώστας, Δήμαρχος, γιατί όχι κι εγώ;» θα είχε ένα νόημα. Αλλά εσύ δεν πας για Δήμαρχος και το να εμφανίζεσαι από το πουθενά ως επιτροπή αγώνα τού Κατσούλη με κάνει να υποψιάζομαι διάφορα και κάτι να μου βρωμάει. Έχω άδικο;

Και πάμε τώρα στον μεγάλο αυτοδιοικητικό, τον Πάνο, που περπατάει στον δρόμο και μας καλεί, με μόνιμο μειδίαμα και ύφος εξόχως αυτάρεσκο, να τον δοξάζουμε που …υπάρχει και παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, με τα αποτελέσματα που παρήγαγε, όταν βρέθηκε σε έμμισθες θέσεις ευθύνης, και τις πάντοτε …ψαγμένες τοποθετήσεις του γενικώς. 

Πανούλη, ξεκαβάλα απ’ το καλάμι. Ό,τι έμμισθες θέσεις διαχειρίστηκες τις πήρες ως κομματικό στέλεχος του Σύριζα, άρα δεν μιλάμε για προσφορά, γιατί -είπαμε- προσφορά με λεφτά δεν γίνεται.

Να πάμε τώρα στην πολιτική σου πορεία στον Δήμο μας. Το 2014 ήσουν επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά», ως υποψήφιος Δήμαρχος, απέναντι στον τότε Δήμαρχο, νυν «συμβουλευόμενό» σου και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο, Πάνο Κατσούλη, και βγήκες 4ος, όταν το κόμμα σου (Σύριζα) ερχόταν με φόρα ως κόμμα εξουσίας να κυβερνήσει, πράγμα που έγινε την αμέσως επόμενη χρονιά (2015). Τι έγινε τότε και ήσασταν αντίπαλοι, τι σας χώριζε; Δεν είχε ο Κατσούλης τότε τα προσόντα που κατ’ εσέ έχει σήμερα; Τι άλλαξε και θέλεις να τον σώσεις σήμερα με το πολιτικό σου …εκτόπισμα; Είναι τελικώς …παρθένος στην πολιτική ο Κατσούλης;

Ας θυμηθούμε κι ένα τελευταίο, κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Αφού δεν κατάφερες να ξαναηγηθείς του Συνδυασμού σου (δεν σε ήθελαν τα συντρόφια), προωθείται στο παρά πέντε ο Παντελής Σκαρμούτσος, ένας υποψήφιος χαμηλών τόνων, και σώζει την παράσταση να μην ξεφτιλιστεί το κόμμα, φέρνοντας ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός όμως ουσιαστικώς διαλύεται. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει στον Κ. Λύρο, εκτός κάποιων χλιαρών παρεμβάσεων, δικών σου και του Παντελή. Η Τοπική Οργάνωση του Σύριζα κι αυτή ουσιαστικώς διαλύεται (σήμερα δεν υπάρχει) ΚΑΙ με σημαντική ευθύνη δική σου. Σήμερα, τρέφεις φρούδες ελπίδες πως θα μετακινήσεις τους ψηφοφόρους τού κόμματός σου προς μεριά του «συντρόφου» Κατσούλη ή κάνω λάθος; Μήπως συμφώνησες κάτι προσωπικό και μυστικό με τον συνονόματο; Πες το μας να χαρούμε.

Το ξέρει αυτό ο επικεφαλής του συνδυασμού σας, ο Παντελής, το έχετε συζητήσει, συμφωνεί; 

Άρα, απ’ όπου κι αν σε πιάσει κανείς, το συμπέρασμα που αποκομίζει είναι πως είσαι ένας αποτυχημένος παράγοντας του τόπου. Σήμερα παριστάνεις τον καθοδηγητή Κατσούλη, άρα ΚΑΙ επικίνδυνος. 

Θα ήταν καλό, λοιπόν, να μας πεις -μαζί με τους άλλους δύο της ομάδας διανόησης- γιατί να ψηφίσουμε Κατσούλη; Πείτε και στον ίδιον να μας πει ποιος είναι τώρα, διότι τότε που ήταν Δήμαρχος τον ζήσαμε. Τι νέο κομίζει σήμερον εις Μεσολόγγους; 

Κι εσύ, συμμαθητά Δημήτρη, φτιάξε κάνα ποίημα προς υπεράσπιση της ομάδας των σοφών, «ρίξε μια …κλανιά καλή», μην τους αφήνεις απροστάτευτους στην πεζή μου πένα αυτήν την φορά. Θα χρειαστούν υποστήριξη οσονούπω κι άλλα διαμάντια του «νέου» Κατσούλη, εκτός από τον ίδιο.     

Αλήθεια, εκειός ο Μπρούμας γιατί σίγησε; Τον αποσύρατε;

 

Υ.Γ. Είδα φίλους, που επίσης δεν έχουν σηκώσει σπίρτο για τον τόπο, πλην βαθυστόχαστων «αριστερών αναλύσεων», να βάζουν πλάτη στον «σύντροφο» Κατσούλη και μάλιστα από μικροφώνου. Άλλο ένα Χ, λοιπόν, στον μακρύ μου κατάλογο.

 

Χρήστος Βλαχογιάννης

Καθηγητής Μουσικής (κανονικός)