Μαϊος 24, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών παρουσίαση από τους «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου

 

 

Στη Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου λειτουργεί η ειδικότητα "Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (Πιλοτικό Πρόγραμμα)" στο Β΄ εξάμηνο. Η ειδικότητα με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργεί πανελλαδικά σε τρεις μόνο Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και αποτελεί μια ακόμη καινοτομία της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου για την παρεχόμενη επαγγελματική κατάρτιση.

Στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων εξωστρέφειας και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ειδικά της μαθητικής κοινότητας, οι εκπαιδευτές της ειδικότητας Αριστογείτων Αλεξανδρόπουλος και Στέφανος Τσιρόγλου (Διασώστες Ε.Κ.Α.Β.) με τη βοήθεια των σπουδαστών παρουσίασαν Πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η παρουσίαση αφορούσε σε:

- αντιμετώπιση έκτακτων παθολογικών καταστάσεων,

- αντιμετώπιση αιμορραγίας,

- καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),

- χρήση αυτόματου απινιδωτή.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου η δράση υλοποιήθηκε σε μαθητές των ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών της Β΄ και Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου και την Τρίτη 14 Μαΐου η παρουσίαση έγινε σε μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου-Παλαμαϊκή Σχολή.

Η Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου ευχαριστεί τη Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου Μαρία Κιρκινέζου και το Διευθυντή του Ε.Κ. Μεσολογγίου Γιάννη Αραχωβίτη, καθώς το Διευθυντή Φώτη Σκληρό και το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου για τη φιλοξενία και τη συνεργασία.

Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτές Αριστογείτωνα Αλεξανδρόπουλο και Στέφανο Τσιρόγλου και στους σπουδαστές της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου για την εξαιρετική πρωτοβουλία.΄

 

 

foto: https://experience.saekmesol.sch.gr/rescue/vasikes-gnoseis-proton-voitheion/