Στις 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο διοργανώθηκε στο ΓΕ.Λ Νεοχωρίου ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης απέναντι σε ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά τη σχολική ζωή των παιδιών.
Μια ημέρα διαφορετική, οργανωμένη από τιςεκπαιδευτικούς του σχολείου κυρίες Φώτη Νικολέτα, Γιοπάνου Ιωάννα, Μακρή Γεωργία και Δουλαβέρη Παναγιώτα στα πλαίσια της δράσης «Μαθαίνουμε νασυνυπάρχουμε», με γνώμονα την καλλιέργεια αξιών όπως της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης, της ισότητας και του σεβασμού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κα Ιωάννα Μεταξοπούλου – Λίκερτ Σύμβουλος ΠΕ05, παιδαγωγικής ευθύνης.
Οι μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου κλήθηκαν να συμμετάσχουν κατά ομάδες σε μια σειρά δραστηριοτήτων που ως κοινό στόχο είχαν τον προβληματισμό, τον αναστοχασμό και την επι της ουσίας ευαισθητοποίηση απέναντι σε αυτό το πάντα επίκαιρο και σημαντικό θέμα.
Πολύ σημαντική ήταν η εθελοντική συμμετοχή των μαθητών της Γ΄Λυκείου οι οποίοι ανέλαβαν να βοηθήσουν, να καθοδηγήσουν και να συνομιλήσουν με τους συμμαθητές τους ανοιχτά σχετικά με το φαινόμενο
υπογραμμίζοντας με τον δικό τους τρόπο τη σημασία του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Μαθητές και καθηγητές έλαβαν μέρος στην όλη διαδικασία με ενθουσιασμό στο τέλος της οποίας είπαν, ένα δυνατό ΟΧΙ στον εκφοβισμό στη βία ενώ σχημάτισαν τη λέξη «ΜΙΛΑ» αφήνοντας μεταξύ άλλων ένα τελευταίο ηχηρό δικό τους μήνυμα.









