Σεπτεμβρίου 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Χρήστος Τέγας: Μόνο υπό πίεση και αντίσταση η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ορθά

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς επιχείρησης το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος κος Σωτηρακόπουλος ξεκίνησε την συνεδρίαση με την ανακοίνωση της διακοπής των συμβάσεων 8 εργαζομένων των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, όπου οι ψήφοι ήταν 6 υπέρ της διακοπής και 3 κατά από την αντιπολίτευση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι οι εργαζόμενοι είχαν τοποθετηθεί επι της Δημαρχίας του κυρίου Καραπάνου και η πρόσληψή τους είχε γίνει μέσω ΑΣΕΠ, τα επακόλουθα ας παραληφθούν.

Οι εργαζόμενοι φυσικά και δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και ακολούθησαν την δίοδο της δικαιοσύνης, ώστε να επιβληθεί το δίκαιο, συμβουλεύτηκαν αρμόδιο δικηγόρο και ξεκίνησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά από μια εβδομάδα συγκαλείτε ξανά συμβούλιο επι του θέματος στο οποίο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς ήθελε την ανανέωση των συμβάσεων, έχοντας μετατρέψει την εργασία σε 4ωρη, η οποία κίνηση φυσικά και θεωρείτε παράνομη.

Στην σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, όπου σαν θέμα είχε την ανανέωση σε 4ωρη, κάποιοι δεν παραβρέθηκαν κ η αντιπολίτευση αποχώρησε ώστε να μην υπάρξει απαρτία και να μην περάσει η ψήφιση της 4ωρης εργασία,ς επισημαίνοντας δε ότι το ωράριο της σύμβασης που είχαν υπογράψει οι εργαζόμενοι μέσω ΑΣΕΠ  ήταν 7ωρο κ ουδείς έχει δικαίωμα αλλαγής της σύμβασης.

Από την αρχή της άδικης αυτής πράξης και των 8 εργαζομένων τόσο εγώ όσο και ακόμη ένας δημοτικός σύμβουλος καθώς και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο, βρεθήκαμε αντίθετοι με την απόφαση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης και σταθήκαμε στο πλευρό τους, μέχρι το σημείο που δικαιώθηκαν ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους έτσι όπως ο νόμος προβλέπει σε κανονική 7ωρη εργασία.

Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την ψήφιση για 4ωρη εργασία αλλάζοντας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με την νόμιμη 7ωρη σύμβαση, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι καμία σταθερότητα κ καμία οργάνωση δεν υπάρχει από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, παλαντζάροντας σε ένα θέμα που κρίνετε σοβαρό και δεν επιτρέπονται πράξεις επιπολαιότητας.

 

Χρήστος Τέγας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος