Συνήθως λέμε ότι ο βυθός κρύβει θησαυρούς και η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται.
Στην προκειμένη περίπτωση της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, έχουμε μεμονωμένους ανθρώπινους θησαυρούς, οι οποίοι κάνουν αγώνα ανάδειξης των θαλάσσιων θησαυρών καθαρίζοντας πρώτα από τα σκουπίδια και μετά προσπαθούν να αναδείξουν τις κρυφές ιδιότητες του υποθαλάσσιου θησαυρού.
Ο Λάμπρος Χαρέλος κάτοικος του Αιτωλικού και επαγγελματίας δύτης μαζί με τον Στράτο Μπαρούχο επίσης κάτοικος Αιτωλικού με δική τους πρωτοβουλία, εθελοντικά, αποφάσισαν να καθαρίσουν τον βυθό της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού και να βάλουν ένα λιθαράκι στη διάσωση της, που τα τελευταία χρόνια εκπέμπει sos.
Ο Λάμπρος μίλησε μαζί μας και μας είπε ότι «η λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, είναι ένας παράδεισος με πολλούς και ανεκτίμητους, σπάνιους, θαμμένους θησαυρούς, που κινδυνεύουν να αφανιστούν, σκοπός μας και στόχος μας είναι να καθαρίσουμε και να αναδείξουμε αυτόν παράδεισο».















