Μαϊος 08, 2021

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Μήνυμα Θανάση Παπαθανάση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας φέτος γιορτάζεται διαφορετικά, 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει την φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του Covid-19 γιατί οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζόμενων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και δίνουν τα πάντα για να σωθούν εκατομμύρια ζωές.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες δίνουν φέτος και μία άλλη πολύ μεγάλη μάχη για να ακούγεται η φωνή τους πιο δυνατά και καθαρά. Η γιγάντωση του ελληνικού #metoo είναι η μεγάλη ευκαιρία των γυναικών στην χώρα μας να καταρρίψουν στερεότυπα δεκαετιών και να φτάσουν στην δικαιοσύνη υποθέσεις που μέχρι πρότινος έμεναν στην σκιά λόγω του φόβου και των κοινωνικών προκαταλήψεων.

Επομένως η φετινή Ημέρα της Γυναίκας είναι διαφορετική. Μέσα από την κρίση, τα προβλήματα και τις ανισότητες, παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία να γίνει το μεγάλο βήμα για την επίλυση προβλημάτων που μέχρι χθες έμοιαζαν άλυτα. Η ισότητα δεν είναι θέμα των γυναικών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μετά την πανδημία, στο επίκεντρο ενός εθνικού σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας και την πρόοδο της κοινωνίας.