Νοεμβρίου 25, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Πώς να αποξηράνετε σύκα - Δες πώς θα το κάνεις βήμα βήμα

Αν είσαι λάτρης των φρούτων, τότε σίγουρα, το καλοκαίρι είναι η εποχή σου, αφού τότε μπορείς να βρεις τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Ανάμεσα σε αυτές και τα σύκα, που αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά (και νόστιμα) φρούτα του καλοκαιριού. Τόσο φρέσκα, όσο και αποξηραμένα, τα σύκα είναι από τις πιο θρεπτικές επιλογές, γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μερικά από τα οφέλη που έχουν τα σύκα

Ακόμη, η υψηλή περιεκτικότητα:

  • Σε κάλιο(συμβάλλει στη μείωση της υπέρτασης)
  • Σε ασβέστιο και φώσφορο(βοηθά στη μείωση κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης)
  • Σε αντιοξειδωτικά(έχει σαν αποτέλεσμα τη δέσμευση ελεύθερων ριζών και την προστασία του οργανισμού από τα διάφορα είδη καρκίνου)
  • Σε ω-3 λιπαρά οξέα βοηθά στη μείωση των τριγλυκεριδίων. (Τα τριγλυκερίδια, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από διάφορες ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος)

Για να μπορείς να τα απολαμβάνεις όλο τον χρόνο και να παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά τους, αφού είναι ένα αμιγώς καλοκαιρινό φρούτο,  μπορείς να τα αποξηράνεις με την πιο εύκολη διαδικασία.

Πώς να αποξηράνω σύκα; 

Ο τρόπος αποξήρανσης είναι πολύ εύκολος και θα τον βρεις στο παρακάτω video. Αναλυτικά η διαδικασία που θα βρεις και παρακάτω είναι η εξής: 

  1. Προμηθεύσου μερικά ώριμα σύκα.
  2. Ξέπλυνέ τα με κρύο νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν σε μια καθαρή εφημερίδα. Άφησέ τα σε αυτήν για περίπου 20 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, κόψε το πάνω μέρος του σύκου (το κοτσάνι) αλλά και το κάτω. Τοποθέτησέ τα σε ένα αλουμίνιο ταψί και κάλυψέ τα για ένα τούλι για να τα προστατεύσεις από τα έντομα.
  4. Άφησέ τα να αποξηραθούν φυσικά με το ηλιακό φως, αφήνοντάς τα σε φωτεινό μέρος για περίπου μια εβδομάδα.
  5. Τέλος, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε βάζα και να τα διατηρήσεις σε ψυγείο ή σε δροσερό, σκοτεινό σημείο έως και 12 μήνες.

 

 

Πηγή: shape.gr