Σεπτεμβρίου 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

8 τρόποι για να νικήσεις την κόπωση άμεσα

Αν η χαμηλή ενέργεια σου στερεί τη διασκέδαση και τη χαρά της ζωής, εδώ θα δεις πώς θα την καταπολεμήσεις – χωρίς κόπο!!!

Το πιθανότερο είναι πως έχεις άφθονη εμπειρία του πώς είναι να λειτουργείς με το ένα μάτι κλειστό. Πώς το ξέρουμε; Σε αμερικανική μελέτη (αλλά δε γίνεται να μην ισχύει και για εμάς) του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου βρέθηκε πως το 72% των γυναικών ξυπνούν τουλάχιστον μερικές φορές το μήνα νιώθοντας κουρασμένες.

Την επόμενη φορά που θα μείνεις ξάγρυπνη εξαιτίας ενός project στη δουλειά, ενός άρρωστου παιδιού ή επειδή ξενύχτησες, δοκίμασε αυτούς τους εγκεκριμένους από ειδικούς τρόπους για να δραστηριοποιηθείς.

 

Για τους 8 τρόπους να αυξήσεις την ενέργειά σου, διάβασε εδώ:

Πάρε τρεις ανάσες
«Οξυγόνο σημαίνει ενέργεια» υπογραμμίζει ο ειδικός. Για να εκμεταλλευτείς πλήρως αυτό το ζωτικό αέριο, κάθε μερικές ώρες θυμήσου να σηκώνεσαι όρθια, να τεντώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου και να κοιτάζεις προς την οροφή.

«Η καθιστή θέση διακόπτει τη ροή του αίματος, όπως συμβαίνει και όταν καμπουριάζεις, κάτι που είναι πιο πιθανό να κάνεις όταν ήδη δυσκολεύεσαι να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά. Όσο περισσότερο βουλιάζεις τόσο λιγότερο οξυγόνο προσλαμβάνεις, επειδή τα πλευρά σου κλείνουν γύρω από το διάφραγμα» αναφέρει ο trainer.

 

Πηγή: shape.gr

Συνεργάστηκε ο Γιώργος Γιουλ- Ρωμηός, personal trainer, διαιτολόγος- διατροφολόγος