Οκτωβρίου 29, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες, ελάχιστη ζάχαρη, χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
    • 6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
    • 1 κ.σ. cocoa nibs

Εκτέλεση

  1. Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν.
    2. Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα).
    3. Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας.
    4. Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.

 

 

Διατροφικά στοιχεία

244 θερμίδες,
14,5 γρ. λιπαρά (7 γρ. κορεσμένα)
17 γρ. υδατάνθρακες

 

Πηγή: shape.gr