Μαρτίου 24, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Αλισάχνη ένα «βουνό» από γευστικές αμαρτίες και μη!

Μπορεί το όνομα Αλισάχνη να σε ταξιδεύει σε βουνά ή τηγάνια από αλάτι, κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής του Μεσολογγίου.

Η επεξήγηση της λέξης Αλισάχνη είναι: αλάτι από αλατορυχείο ή λεπτή κρούστα αλατιού που προκύπτει από εξάτμιση αλατόνερου.

Στο μικρό γουστόζικο καφέ Αλισάχνη στο πεζόδρομο του Μεσολογγίου, αλάτι δεν θα βρεις αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Θα γευτείς όμως την ωραιότερη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης ... και όχι μόνο!!!!

 

 

 

 

 

Η Πέπη και ο Φάνης συγγενείς εξ αίματος πρώτου βαθμού, η νύχτα με την μέρα, τα δύο αδέρφια, με μισή καταγωγή από Μεσολόγγι και μισή από Θεσσαλονίκη κατάφεραν το τελειότερο γευστικό πάντρεμα...

Ο Φάνης πολύ καλός γνώστης του καφέ και η κοινωνικότητα της Πέπης σε συνδυασμό με τα χρυσά της χέρια δημιούργησαν το ωραιότερο ορθάδικο καφέ...

Μπορεί τραπέζια να μην έχει, έχει όμως πάσο για ολιγόλεπτο διάλειμμα απολαμβάνοντας, είτε τον καφέ σου, είτε τον φυσικό χυμό σου, ο οποίος πρωτοτυπεί καθώς εκτός από τα τετριμμένα, ( πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα, αχλάδι κλπ) σου δίνει επιλογή φυσικών χυμών από λαχανικά και με σπόρους για τους άκρως  fitness απαιτητικούς πελάτες, Εναλλακτικά και με γιαούρτι. 

 

 

 

 

Ρωτώντας την Πέπη για την επιλογή των εκλεκτών βορείων εδεσμάτων μου έδωσε την καλύτερη απάντηση, κι εγώ σας την παραθέτω όπως ακριβώς μου την είπε:

Ταξίδεψε η μπουγάτσα, το τσουρέκι και το τρίγωνο, σκόνταψαν σε ένα υπέροχο καφέ και ρίζωσαν παρέα στην Αλισάχνη.

 

 

 

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι απάγκιο στο μαγαζί δεν έχουν μόνο οι fitness εκδοχές αλλά και οι λιχουδιάρηδες...

 

 

 

 

 

Φυσικά δεν θα παραλείψω και τις διαφορετικές γευστικές προτάσεις των σοφτ κουκις, ποικιλία σε σφολιατοειδή αλλά και μπακέτες!!!

 

 

 

Όσο και να θέλω να σας ταξιδέψω με τη φαντασία στο «αμαρτωλό» από γεύσεις χώρο Αλισάχνη, μόνο η φυσική σας παρουσία θα σας πείσει.

Aνεπιφύλακτα σας προτείνω να κάνετε κι εσείς ένα πάντρεμα, δοκιμάζοντας όλες τις εκδοχές του μαγαζιού, fitness και μη!!!!

 

 

 

 

 

 

Δήμητρα Βραχά