Μαρτίου 24, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Έλαμψε το Καλλιμάρμαρο με την επίδειξη μόδας από τον οίκο Dior Celebrates Greece υπό τον τίτλο «Cruise 2022»

Αφιερωμένη στην Ελλάδα και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ήταν η επίδειξη μόδας του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο.

Την Πέμπτη το βράδυ η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της μόδας και οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να παρακολουθήσουν από κοντά την επίδειξη μόδας του οίκου Dior εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμού με επικρατέστερα χρώματα το μπλε και το γαλάζιο.

Εκλεκτοί καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου ταξίδεψαν και έδωσαν το παρών στην πιο φαντασμαγορική εκδήλωση που διοργανώνεται μετά από πολύ καιρό προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη μόδα.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, εμπνεύστηκε από τη γυναίκα στην αρχαιότητα μέσα από τους αρχαιολογικούς τόπους και τα μνημεία της Ελλάδας, στην Κνωσό, το Ακρωτήρι Σαντορίνης και τους Δελφούς επιμένοντας ότι η αρχαιότητα είναι ο τόπος των απαντήσεων, η παράδοση κίνητρο και δεξαμενή έμπνευσης, οι ρίζες τα μονοπάτια αναζήτησης, η κληρονομιά ιερή και οι συμβολισμοί ο δικός της τρόπος να στέλνει ηχηρά μηνύματα .

Η συλλογή που παρουσιάστηκε στο ιστορικό μνημείο στο κέντρο της Αθήνας και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους, αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα, ενώ οι θέσεις εργασίας δεν αφορούν μόνο αυτούς.