Σεπτεμβρίου 30, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Συνέντευξη με το συγκρότημα «KARMICA» πριν το live στο «PLAZA» Μεσολογγίου

 

Ο Μεσολογγίτης Θάνος Μπιλάλης με το μουσικό του συγκρότημα «KARMICA» επιστρέφουν στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στον μοναδικό χώρο PLAZA Messolonghi, για ένα μουσικό ταξίδι με έντεχνη-ροκ διάθεση, έχοντας στις αποσκευές τους τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών, όπως Άσημο, Σιδηρόπουλο, Παπακωνσταντίνου, Μπλε, Αλεξίου, Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Μαχαιρίτσα, Τερμίτες, καθώς και classic rock επιτυχίες, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά, τις δύο τελευταίες επιτυχίες τους  «Ζήτω Τα Κάτω» του Παντελή Αμπαζή και «Συ Μου Χάραξες Πορεία» του αείμνηστου Απόστολου Καλδάρα με funky-rock ρυθμό.

 Πότε ξεκινήσατε την πορεία του group;

- Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της μετά το καλοκαίρι του 2016, μετά από μια επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είστε το μοναδικό οικογενειακό συγκρότημα στην Ευρώπη! Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα γκρουπ όπου θα παίζετε με τα παιδιά σας;

-Όντως η περίπτωσή μας είναι ιδιαίτερη, ίσως επειδή μας αρέσουν τα δύσκολα !!! Τα παιδιά μας αποφάσισαν αβίαστα να προσχωρήσουν στην μπάντα, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της πρώτης μας δισκογραφικής δουλειάς. Ήταν ήδη ενεργά μέλη σε άλλες μπάντες, αλλά τους κέρδισε η οικογένεια. Σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη συνεργασία, αφού απαιτούνται λεπτές ισορροπίες, αλλά η μέχρι τώρα πορεία μας, μας δικαιώνει.

Θάνο μαζί με το προηγούμενο συγκρότημα σου συνεργάστηκες με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τα άλλα μέλη των Τερμιτών το 2011 και ουσιαστικά απέκτησες μία πολύ όμορφη φιλία με τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος.

-Είχα την τύχη να συνεργαστώ επί σκηνής με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσασ και τους Τερμίτες το 2011, στο reunion που έγινε στην Αρχιτεκτονική. Με την μπάντα μου " Οι Άλλοι " βρεθήκαμε επί σκηνής με όλους αυτούς τους υπέροχους καλλιτέχνες, που άφησαν το στίγμα τους και εποχή στην ελληνική μουσική. Αλλά από αυτή τη συνεργασία το πιο σημαντικό ήταν η σχέση φιλίας που δημιουργήθηκε μεταξύ μας.

Είχατε δημιουργήσει μάλιστα μία πολύ ζεστή ειλικρινή σχέση με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

-Με όλα τα μέλη των Τερμιτών δημιουργήθηκε μια σχέση ιδιαίτερη. Με κάποιους συνεργάστηκα και μετά σε εμφανίσεις σ' όλη την Ελλάδα. Κάποιοι με στήριξαν και με στηρίζουν ακόμα, όπως ο Αντώνης ο Μιτζέλος. Με το Λαυρέντη, αν και ήταν στο πρόγραμμα, δεν πρόλαβα να συνεργαστώ, μας πρόλαβαν τα γεγονότα δυστυχώς, όμως ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε σε μένα και στους Karmica και μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, με στοχευμένες συμβουλές.

Ποια συμβουλή του Λαυρέντη κρατάτε;

-Να είστε αληθινοί, να είστε ο εαυτός σας.

Καλλιόπη, έχεις συνεργαστεί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο άλλα και με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί πολλά έτη.

-Είχα την τύχη να συνεργαστώ με δύο από τους μεγαλύτερους συνθέτες στην Ελλάδα και να βρεθώ επί σκηνής με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η εμπειρία μου ήταν μοναδική, όπως επίσης και οι γνώσεις που αποκόμισα και από τους δύο.  Κάποιες σχέσεις στη ζωή μας είναι διαχρονικές και μετά από τη λήξη της όποιας συνεργασίας.

Έχετε κάνει μία σειρά συναυλιών στο εξωτερικό ιδιαίτερα στη Γερμανία. Σας συγκινούν οι αντιδράσεις των Ελλήνων της ομογένειας;

-Από συστάσεως της μπάντας μας, κάναμε πολλές εμφανίσεις, σχεδόν κάθε δεύτερο μήνα στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία. Η εμπειρία είναι μοναδική. Διαπιστώσαμε πόσο Έλληνες είναι οι ομογενείς, πόσο δεμένοι μεταξύ τους και πόσο διατηρούν την ελληνική κουλτούρα στην καθημερινότητά τους. Μας αγκάλιασαν, μας αγάπησαν και μας στήριξαν τόσο, που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας !

Τον Οκτώβριο κυκλοφορήσατε με τεράστια επιτυχία το τραγούδι σας " Ζήτω τα κάτω" το όποιο υπογράφει μουσικά και  στιχουργικά ο Παντελής Αμπαζής ενώ παράλληλα τραγουδά ένα μέρος του κομματιού.

-Η κυκλοφορία του νέου μας τραγουδιού "Ζήτω τα κάτω" έγινε τον Οκτώβριο από τη Heaven music και η πορεία του τραγουδιού είναι εκπληκτική, τόσο ραδιοφωνικά, όσο και στο YouTube, καθώς και η γενικότερη αποδοχή από τον κόσμο. Δεδομένης της κατάστασης του εγκλεισμού μας και της αδυναμίας μας να το επικοινωνήσουμε στο κοινό με εμφανίσεις, θεωρούμε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θα πάει ακόμα καλύτερα. Βέβαια αυτή η επιτυχία οφείλεται και στον υπέροχο δημιουργό του τραγουδιού Παντελή Αμπαζή, ο οποίος με τον στίχο του, τη μουσική του και την ξεχωριστή ερμηνεία του στο τραγούδι, προσδίδει κύρος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σας sigle, "Συ μου χάραξες πορεία" μια Funky-Rock διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού του Απόστολου Καλδάρα. Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κομμάτι;

-Η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού ήταν καθαρά συναισθηματική. Είναι ένα τραγούδι που ανέκαθεν υπήρχε στο ρεπερτόριό μας και το τραγουδούσαμε πάντα στο τελείωμα του προγράμματος μας. Πάντα μας συγκινούσε η μουσική του και ο στίχος του, αλλά κυρίως η φράση, "μα θα μείνω κι ότι θέλει ας γίνει".

Τι θελήσατε να δώσετε μέσα από αυτή τη διασκευή;


-Μέσα από αυτή την τόσο ανατρεπτική διασκευή θέλαμε να περάσουμε το ύφος και το στυλ μας σαν γκρουπ, να δώσουμε μια άλλη διάσταση σε ένα τόσο λατρεμένο τραγούδι και να το φέρουμε πιο κοντά στα νέα παιδιά, να γνωρίσουν ένα τραγούδι σταθμό του Απόστολου Καλδάρα και φυσικά να γνωρίσουν και εμάς μέσα από αυτό.

Θάνο, πώς αισθάνεσαι που για ακόμη μία φορά θα τραγουδήσεις στην γενέτειρά σου;

-Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση που θα τραγουδήσω στην πόλη μου, σε φίλους και γνωστούς αλλά και σε κόσμο που με ακούει και με στηρίζει σε αυτό το μουσικό μου ταξίδι!


Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας, και ετοιμάζετε κάποια δική σας δουλειά;

-Θεού θέλοντος και covid επιτρέποντος, τα σχέδιά μας είναι πολλά.
Ξεκινήσαμε τον Ιούνιο με εμφανίσεις στην Αθήνα και τον Ιούλιο με περιοδεία στη Γερμανία, μέχρι τις 20 Ιουλίου. Επιστρέφοντας, ξεκίνησε η περιοδεία μας σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα ηχογραφούμε τα νέα μας τραγούδια, που θα ολοκληρώσουν την δισκογραφική μας δουλειά, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.


Αν σας έλεγα για το ύφος σας, πως θα το χαρακτηρίζατε και πως σήμερα υποδέχεται το κοινό ένα ροκ σε γενικές γραμμές συγκρότημα;

-Το ύφος μας είναι κυρίως έντεχνο- ροκ όμως είναι ένα παζλ ακουσμάτων και επιρροών. Αγαπάμε πολύ την ποιοτική ελληνική μουσική όλων των ειδών και προσπαθούμε να κουμπώνουμε απάνω μας αυτά που μας ταιριάζουν περισσότερο. Γι αυτό άλλωστε το ρεπερτόριό μας επί σκηνής, είναι ποικίλο και ιδιαίτερο.  Όσον αφορά το κοινό, μας υποδέχεται και μας αποδέχεται με αγάπη, ίσως γιατί λείπει από την ελληνική μουσική σκηνή αυτό το πολυποίκιλο έντεχνο-ροκ που παρουσιάζουμε εμείς.

Τι είναι η μουσική για σας;

-Η μουσική για μας είναι πηγή ζωής, έμπνευσης και αγάπης. Είναι τρόπος έκφρασης και τρόπος ζωής. Είναι δύσκολος δρόμος, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, απαιτεί μεγάλες θυσίες, οικονομικές και οικογενειακές και μόνο με πάθος, επιμονή και υπομονή επιτυγχάνονται οι στόχοι.

 

 

 

Θάνος Μπιλάλης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Γραφίστας στο επάγγελμα ασχολήθηκε από το 2007 επαγγελματικά με την μουσική. Σαν νέος δημιουργός και κυρίως σαν ερμηνευτής συνεργάστηκε με επιτυχία με αρκετούς και καταξιωμένους στο χώρο της μουσικής δημιουργούς, ερμηνευτές και μουσικούς όπως οι Γιάννης Νικολάου (Λαθρεπιβάτες), Αντώνης Μιτζέλος, ∆ημήτρης Βασαλάκης (Τερμίτες), Άλκης Κωνσταντόπουλος καθώς και με πολούς άλλους μουσικούς.
Με το συγκρότημά του υποστήριξε μουσικά το συγκρότημα ‘ΤΕΡΜΙΤΕΣ’ και τραγούδησε και δικά του τραγούδια στο “Reunion ΤΕΡΜΙΤΕΣ 2011”.
Από το 2012 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται μουσικά στην Γερμανία με σειρά εμφανίσεων με μεγάλο και αξιόλογο ρεπερτόριο τόσο στην Έντεχνη και Rock μουσική σκηνή όσο και στην Pop και πιο ελαφριά παίζοντας κιθάρα και ερμηνεύοντας γνωστά ελληνικά τραγούδια και άλλων δημιουργών.
Το καλοκαίρι του 2016 ξαναεμφανίστηκε με επιτυχία στον ελλαδικό χώρο με πολύ καλές συνεργασίες και με αρκετές εμφανίσεις όπου και συνεχίζονται και τον χειμώνα. Σκοπός των νέων συνεργασιών και επανεμφανίσεων στον ελλαδικό χώρο είναι και η παρουσίαση των νέων δικών του τραγουδιών.

 

Η Καλλιόπη Πολένα γεννήθηκε στην Ιεράπετρα. Είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας και Φωνητικής. Από τα μαθητικά της χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι,συμμετέχοντας σε συναυλίες μαθητικές και του δήμου. Το 2005, όντας στην Αθήνα,στο πλευρό του Γ. Μαρκόπουλου, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Μήδεια Ιασωνίδου και την Σοφία Βόσσου.
Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Υπέρβαση” και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές άλλων καλλιτεχνών, με πιο πρόσφατη συμμετοχή στο δίσκο του Ν. Θεοδώρου,”Τυφλό Κορίτσι”. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Χατζηνάσιο και Γ. Νικολάου (Λαθρεπιβάτες), καθώς και με τους ερμηνευτές Σοφία Βόσσου, Πένυ Ξενάκη και άλλους. Το 2013, σε συνεργασία με τον ∆ημήτρη Πολένα, δημιούργησαν την έντεχνο-ροκ μπάντα “Μύγα Miss”, με πολλές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές. Από το 2014 έως και σήμερα, είναι μουσικός παραγωγός στο ιντερνετικό ραδιόφωνο “Webmusic Radio” και  Alchemy Radio.


Ποιοι είναι οι «KARMICA»

Το συγκρότημα των «KARMICA» δημιουργήθηκε από το Θάνο Μπιλάλη και την Καλλιόπη Πολένα το χειμώνα του 2016. Το Μάρτιο του 2017 έπειτα από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδος, αλλά και συναυλιών στο εξωτερικό, δημιούργησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορούνταν  “Κοντά σου” από τη Final Touch και περιελάμβανε δώδεκα τραγούδια, που υπέγραψαν οι ίδιοι, αλλά και οι Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Πολένας και Μαρία Παπαδάκη. Το καλοκαίρι του 2017 μπήκε στην παρέα τους ο Θανάσης Πολένας προσθέτοντας πόντους στη ροκ νότα του συγκροτήματος. 
Οι «KARMICA» έχουν συνεργαστεί με ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες της έντεχνης και ροκ σκηνής. Ανάμεσα τους οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Σαββιδάκης, Γιάννης Νικολάου, Σοφία Βόσσου, Λένα Αλκαίου, Πένυ Ξενάκη.

Tον Οκτώβριο του 2020 επιστρέφουν δισκογραφικά με το δυναμικό Rock N’ Roll  «Ζήτω τα κάτω» που κυκλοφόρησε από την Heaven musicσε στίχους και μουσική του Παντελή Αμπαζή, συμμετέχοντας παράλληλα ερμηνευτικά σ’ αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=TUF1-FCIukw&list=RDTUF1-FCIukw&start_radio=1

Τον Μάρτιο του 2021 και με funky ροκ διάθεση το συγκρότημα των «KARMICA» ταξιδεύει στο χρόνο και διασκευάζει με απόλυτο σεβασμό το άφθαρτο τραγούδι του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη  Απόστολου Καλδάρα «Συ μου χάραξες πορεία» που ερμήνευσε η Γιώτα Λύδια το 1959.
https://www.youtube.com/watch?v=WMao47-vRRo&list=RDTUF1-FCIukw&index=6

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube!
https://www.youtube.com/channel/UCpGD91pdeYHE7n5Nqjk7jew/videos

Οι “KARMICA” αποτελούνται από

Αθανάσιος Μπιλάλης: Τραγούδι-κιθάρα

Καλλιόπη Πολένα-Τυράκη: Τραγούδι

Αθανάσιος Πολένας: Τραγούδι-ηλεκτρική κιθάρα

Γιώργος Τσιούτσιας: Πλήκτρα

Άγγελος-Παύλος Γκούφας: Ηλεκτρ. Μπάσσο - βιολί

Θωμάς Πέππας: Τύμπανα