23 Δεκεμβρίου και η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει:
Των εν Κρήτη αγίων Δέκα Μαρτύρων Αγαθόποδος, Βασιλίδου, Γελασίου, Ευαρέστου, Ευνικιανού, Ευπόρου, Ζωτικού, Θεοδούλου, Ποντίου (Πομπηίου) και Σατορνίνου (†γ΄ αι.)
Σχίνωνος και Χρυσογόνου «επάρχου πόλεως Θεσσαλονίκης»
Νεομάρτυρος Νικολάου του Καρπενησιώτου
Οσίων Παύλου αρχιεπισκόπου Νεοκαισαρείας, Ναούμ φωτιστού και ιεροκήρυκος Βουλγαρίας, του θαυματουργού και Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής
Μνήμη των εγκαινίων της αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ήτοι του πολυυμνήτου ναού της του Θεού Σοφίας (562)
Σαν σήμερα
Το 1972 Ανακαλύπτονται 16 επιζήσαντες, 70 ημέρες μετά τη συντριβή αεροσκάφους στην ορεινή περιοχή των Άνδεων. Αποκαλύπτεται ότι διατηρήθηκαν στη ζωή τρεφόμενοι με τις σάρκες των νεκρών συνεπιβατών τους.
Το 1777 γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Α’, τσάρος της Ρωσίας. Νίκησε τον Ναπολέοντα και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ιερής Συμμαχίας. Υπουργός του των Εξωτερικών ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας και υπασπιστής του ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. (Θαν. 19/11/1824)
Το 2013 πέθανε ο Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης, ελληνικής καταγωγής διαπρεπής αρχαιολόγος. (Γεν. 23/9/1929)