Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη την χώρα

Παρόλο το τσουχτερό κρύο οι Έλληνες ήταν παρόντες στον αγιασμό των υδάτων πέφτοντας στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό και να αγιαστούν.

Λόγω τον άσχημων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν σε όλη την χώρα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

Στα Χανιά, ένας από τους θαρραλέους άντρες που βούτηξαν κινδύνεψε από τους  θυελλώδης ανέμους που επικρατούσαν στο νησί καθώς τα τεράστια κύματα των παρέσυραν, η άμεση επέμβαση των μελών της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και βγήκε στην στεριά κανονικά.

Στο Νέο Μυλοπόταμο, στην Φλώρινα και στην Βόνιτσα, φέτος  ο Σταυρός χάθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ, παρόλη την πολύωρη προσπάθεια των αντρών που έπεσαν για να τον πιάσουν, να σημειωθεί βέβαια πως κανένας από τους τρείς ιερείς δεν είχε δέσει το Σταυρό με σχοινί όπως γίνεται.

Στην Σκάλα Κεφαλλονιάς ο Ιερές παρασύρθηκε από τα κύματα και βρέθηκε μέσα στο νερό ενώ αντίθετα στο χωριό «Καινούργιο» Φθιώτιδας ο ιερέας  βούτηξε στα παγωμένα νερά όπως προβλέπει το έθιμο, καθώς κανείς δεν τολμούσε να πέσει εξαιτίας του τσουχτερού κρύου.