Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη πρέπει να ανησυχήσουμε και να αντιδράσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι όχι μόνο για τις μικρές μας συντάξεις και μισθούς αλλά και για τα τρομακτικά σχέδια που η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύει να εφαρμόσει από εδώ και μπρος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αρπάξει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (αυτά που με αίμα και ιδρώτα συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι και προφανώς όσα διασώθηκαν από προηγούμενες λεηλασίες για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή στα γεράματα), να αρπάξει τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων, για να χρηματοδοτήσει τους εργοστασιάρχες που παράγουν όλα και πολεμοφόδια.
Για την Ε.Ε. «χρειάζεται να καλυφτεί ένα επενδυτικό κενό 750 έως 800 δισ. ετησίως!!! που απαιτείται για την ανάπτυξη της πολεμικής οικονομίας έως το 2030. Τι και αν λείπουν νοσοκομεία, αν λείπουν φάρμακα, σχολεία, η φτώχεια χτυπά όλο και περισσότερα σπίτια, η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, οι χαμηλές αμοιβές της εργασίας πάνε 20 χρόνια πίσω, οι πυρκαγιές μαίνονται και οι πυροσβέστες λιγοστοί, η αντιπλημμυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση είναι άγνωστες έννοιες στην κοινωνία της τεχνητής νοημοσύνης. Τι και αν τα εγγόνια μας θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς μας.
Οι φωστήρες της Ε.Ε αυτά τα θεωρούν μηδαμινά. Αυτοί θα δημιουργήσουν Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων (SIU, Savings and Investments Union). Σκοπός της SIU είναι η χρηματοδότηση «όλων των προτεραιοτήτων που αναφέρονται στην Πυξίδα Ανταγωνιστικότητας και στο Σχέδιο Επανεξοπλισμού της Ευρώπης (ReArm Europe). Albuquerque.
Ο ιδρώτας πολλών δεκαετιών εργασίας και ο πλούτος που παράγεται από τους λαούς της Ευρώπης θα αναλωθεί από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία για το ματοκύλισμα των λαών.
Ήδη μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ευρώπης συνομιλούν για ενδεχόμενη ίδρυση ενός Ταμείου που θα μπορούσε να εξειδικευτεί στον τομέα επενδύσεων στην πολεμική βιομηχανία. Ένα από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ευρώπης, (Stichting Pensioenfonds ΑΒΡ) είναι ήδη επενδυτής σε πολεμικές βιομηχανίες και δηλώνει ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις του στον πολεμικό κλάδο υποστηρίζοντας τις στρατηγικές ανάγκες της Ε.Ε.
Γίνεται φανερό πως αν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμοστούν οι συνταξιούχοι θα αγωνιούν μήπως οι πόλεμοι σταματήσουν, μήπως δεν πουληθούν πολλά οπλικά συστήματα, μήπως δεν καταστραφούν πολλοί λαοί για να ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΑ ΕΠΕΝΔΕΔΥΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
Αυτός είναι ο ακραίος παραλογισμός, αυτή είναι η θανατερή πολιτική, αυτή είναι η οικτρή απάνθρωπη πέρα για πέρα προοπτική της ανθρωπότητας. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ. Η αντίσταση, το αντιπάλεμα αυτής της πολεμικής πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος για κάθε άνθρωπο. Στο δρόμο του αγώνα όλοι, κανείς με τους πολεμόχαρους επενδυτές του θανάτου. H σύνταξή μας (μουσκεμένη απ’ τον ίδρωτα μας) ας μην είναι και ματωμένη από το αίμα συνανθρώπων μας.









