Γνωρίζουμε, ότι, οι Οργανισμοί ΤΟΕΒ έχουν σημαντικότατο ρόλο και αποστολή, για την λειτουργία και συντήρηση των αρδευτικών έργων, για την άρδευση των καλλιεργειών μας.
Εάν πράγματι λειτουργούσαν και λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να έχουν πλήρη διαφάνεια και συνεχή οικονομικό απολογισμό, για να ενημερώνονται όλοι, εάν όλοι τους οι χρήστες των έργων, καταβάλλουν κανονικά τις οφειλές τους για άρδευση, στράγγιση και διοίκηση των έργων.
Ακόμη, να αναλάβουν δράσεις, που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση οικονομικών, για να έχουμε καλή λειτουργία του δικτύου άρδευσης και αποστράγγισης και βέβαια να μπορούν να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα, οφείλουν να εισπράττουν από τους χρήστες, όλες τις οφειλόμενες εισφορές, αρχίζοντας από τους χρήστες που έχουν μεγάλες εκτάσεις και να προχωρούν μέχρι τον μικρότερο.
Με τα τόσα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για την είσπραξη των οφειλόμενων τελών άρδευσης και αποστράγγισης από όλους, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την καλύτερη και οικονομικότερη λειτουργεία του δικτύου.
Έχουμε διαμαρτυρίες, ότι έγιναν έλεγχοι σε μικρούς κήπους, που σωστά είναι δηλωμένοι και καλώς για εμάς γίνεται έλεγχος σε όλους, αλλά το κυρίαρχο ερώτημα είναι, εάν πληρώνουν οι μεγάλοι ιδιοκτήτες.
Ίσως, θα πρέπει να ενημερώσουν με διαφάνεια και απολογισμό, εάν όλοι καταβάλλουν τα οφειλόμενα τέλη τους και εάν υπάρχουν χρήστες που δεν πληρώνουν και πώς αντιμετωπίζονται.