Ο ορειβατικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και το «Μessologhi by locals» στα πλαίσια του «3ου φεστιβάλ των Ντόπιων» συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 29 Αυγούστου, πεζοπορική διαδρομή, χωρίς δυσκολίες κατάλληλη και για παιδιά.
Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. στις 8.00 π.μ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων.
Από την Καρίτσα μέχρι την Αγία Παρασκευή η διαδρομή μας κινείται σε δασικό δρόμο (3 km) και από Αγ. Παρασκευή έως την κορυφογραμμή (500 μ.) κινείται σε εύκολο μονοπάτι. Όλη δε η διαδρομή είναι χαραγμένη μέσα στο πολύ όμορφο δάσος βελανιδιάς του Αρακύνθου.
Από την κορυφογραμμή έχουμε άπλετη θέα όλου του Ιονίου πελάγους.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή του Αρακύνθου είναι προστατευόμενη, με βάση τις συνθήκες Natura 2000 και Ramsar και ως εκ τούτου απαγορεύεται η συλλογή οποιωνδήποτε φυτών.
Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται, αθλητικά παπούτσια, καπέλο, νερό και καλή διάθεση.
Μήκος διαδρομής : 7 χιλ.
Διάρκεια πορείας : 3 ώρες
Υψομετρική διαφορά : 100 μέτρα
Βαθμός δυσκολίας : 1
Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος









