Μετά από περίπου 2 χρόνια απαγορεύσεων, όλων των παρελάσεων, λόγω του covid- 19, ο κεντρικός δρόμος της Σπύρου Μουστακλή, υποδέχτηκε ξανά τους μαθητές, τον Στρατό και τις φιλαρμονικές της πόλης.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η συμμετοχή της ομάδας Αναβιώσης ΕΣ 1940 ww2 Greek Army 1940 Reenacting Team όπου συμμετείχαν στη παρέλαση.
Σκοποί της ομάδας Αναβιώσης ΕΣ 1940, είναι να κάνει ιστορική αναβίωση (reenactment) κατά τον τρόπο που αυτό γίνεται στο εξωτερικό, με την εξομοίωση – όσο είναι δυνατόν- των συνθηκών που βίωσαν οι Έλληνες στρατιώτες, να συμμετέχει όπου της δίνεται η ευκαιρία σε εκδηλώσεις μνήμης, δηλαδή ως ένας εναλλακτικός τρόπος διάδοσης της ιστορίας και διάσωσης των υλικών της εποχής, ώστε να μεταδώσει την εικόνα του Έλληνα στρατιώτη της εποχής ,τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό , προκειμένου να αναδειχτεί η συμβολή του ΕΣ κατά τα πρώτα χρόνια του Β΄ΠΠ και στη γενικότερη εξέλιξη του.







