Γράφει η λογοθεραπεύτρια
Μαρία Ράλλη
Το πρώτο και κύριο είναι ο χώρος που διαβάζει ή παίζει το παιδί να είναι οργανωμένος και τακτοποιημένος. Κάθε πράγμα να έχει τη θέση του και να παροτρύνεται το παιδί να τακτοποιεί το χώρο του. Στο γραφείο του να μην έχει πολλά πράγματα, καλύτερα τίποτα, ώστε να μη διασπάται η προσοχή του.
Ο χώρος της μελέτης πρέπει να είναι ήσυχος και να μειώνονται τα πιθανά εξωτερικά ερεθίσματα. Για παράδειγμα το παιδί δε θα μπορεί να συγκεντρωθεί αν από το διπλανό δωμάτιο ακούγεται η τηλεόραση ή κάποια μουσική.
Ο χρόνος της μελέτης παίζει επίσης σπουδαίο ρόλο. Το διάβασμα πρέπει να ξεκινά καθημερινά σχεδόν την ίδια ώρα.
Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της καθημερινής μελέτης να εξασφαλίζετε στο παιδί σας τακτικά χρονικά διαστήματα εκτόνωσης της υπερκινητικότητάς του. Κάνετε π.χ. ένα διάλειμμα μέχρι την κουζίνα για νερό.
Θα πρέπει να υπάρχουν περίοδοι συγκέντρωσης μέσα στην ημέρα. Παιχνίδια που βοηθούν τη συγκέντρωση είναι τα παζλ, οι κατασκευές, τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα παιχνίδια μνήμης.
Προσοχή στη διατροφή του παιδιού. Τα συντηρητικά, τα χημικά των τροφών και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης φαίνεται ότι επιδεινώνουν τα συμπτώματα της διαταραχής. Πρέπει να τρώνε θρεπτικά στοιχεία, κυρίως λιπαρά οξέα και ιδιαιτέρως τα Ωμέγα 3. Τα λιπαρά οξέα αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία κάθε ζωντανού κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των εγκεφαλικών νευρώνων. Τροφές που εμπεριέχουν Ωμέγα 3 είναι: ελαιώδη ψάρια, όπως ο σολωμός, πέστροφα, σαρδέλα, ρέγγα, κολιός, τόνος. Επιπλέον Ωμέγα 3 περιέχουν το ακτινίδιο, το φουντούκι, το καρύδι, το αυγό και οι ξηροί καρποί.
© Ράλλη Μαρία - Λογοθεραπεύτρια
Βιογραφικό
- Ημερίδα με θέμα «Παιδική κακοποίηση»
- Σεμινάριο με θέμα «Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν θέλουν κόπο θέλουν τρόπο»
- Συνέδριο με θέμα «3rd European congress on early prevention, detection and diagnostics of verbρal communication disorders»
- Τριήμερη πρακτική εκπαίδευση με θέμα: «Παιδικός Τραυλισμός: Αξιολόγηση και Θεραπευτική Αντιμετώπιση».
- Σεμινάριο με θέμα «Αφασία: Από την θεωρία στην πράξη».
- Εκπαιδευτική ημερίδα «Λογοθεραπεία και Δυσλεξία».
- Σεμινάριο με θέμα « Γλωσσικές ικανότητες παιδιών με ειδική γλωσσική διαταραχή»
- Σεμινάριο με θέμα «Ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές του λόγου»
- Σεμινάριο με θέμα « Εκπαίδευση των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού»
- Σεμινάριο με θέμα « Χρήση παιδαγωγικού υλικού σε παιδιά με Αυτισμό και ΔΕΠ/Υ»
- Σεμινάριο με θέμα «Σχολική ετοιμότητα και ανάπτυξη δεξιοτήτων»
- Σεμινάριο με θέμα « Παιδικό Ιχνογράφημα: ως μέσο κατανόησης και επικοινωνίας στην ψυχο-παιδαγωγική διαδικασία»
- Ημερίδα με θέμα « Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις και αναπηρία»
- Σεμινάριο με θέμα « Νοητική αναπηρία: Κλινική εικόνα- διάγνωση -σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις»
- Σεμινάριο με θέμα «Συνομιλούμε για τον αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση»
Στοιχεία επικοινωνίας
https://logodynamh.blogspot.com/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κιν. 6972027443









