Χάθηκε ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στους νόμους του Κράτους μας.
Οι παρακάτω εργαζόμενοι στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, οι οποίοι έχουμε προσληφθεί μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:
Σύμφωνα με τον Ν. 3850/10 και την ΚΥ.Α. 43726/2019 – ΦΕΚ Β 2208/8-6- 2019 προβλέπονται όπως μας χορηγούνται συγκεκριμένα είδη ατομικής Προστασίας και ένα λίτρο γάλακτος για κάθε ημέρα εργασίας, έτσι ώστε να προστατευόμαστε από τους επιβλαβείς παράγοντες που εκτιθέμεθα καθημερινά εις βάρος της προσωπικής μας υγείας και ασφάλειας και κατ’ επέκταση της υγείας των οικογενειών μας.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν μας έχουν χορηγηθεί τα παρακάτω προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία είδη προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, όπως και της προβλεπόμενης ποσότητας γάλακτος.
Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το παραπάνω γεγονός και παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες, καθώς κινδυνεύει άμεσα η ατομική και οικογενειακή μας υγεία και ασφάλεια.
Η διαμαρτυρία μας πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με αριθμό πρωτοκόλλου 142829 και ημερομηνία 22-03-2023.
Για τους είκοσι τρείς (23) υπογράφοντες εργαζόμενους και για λογαριασμό τους
Ο εκπρόσωπος των εργατών Χρήστος Ντρούκας









